Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a călătoriîn Bahamas în scop turistic, pentru o perioadă care nu depăşeşte 90 de zile.

Atenţie! În cazul curselor aeriene cu escală pe teritoriul Statelor Unite ale Americii este necesar să obțineți, în prealabil, o viză de tranzit pentru SUA.

Pentru evitarea refuzului intrării în țară, se recomandă cetăţenilor români următoarele:

 • să deţină un paşaport cu o valabilitate de minim 6 luni de la data preconizată de plecare din Bahamas;
 • să deţină bilet de călătorie pentru reîntoarcerea în România sau în ţara în care domiciliază;
 • să demonstreze că beneficiază de servicii turistice achitate anticipat sau că deţine resurse financiare suficiente pentru perioada şederii;
 • să deţină asigurare medicală valabilă pe întreaga perioadă a şederii;
 • să facă dovada asigurării condiţiilor de cazare;
 • să facă dovada vaccinării contra febrei galbene dacă vin dintr-o țară cu incidența acestei boli.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României în Republica Cuba, acreditată și pentru Bahamas şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Asistenţă consulară

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Bahamas.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, puteţi solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu sediul în Bahamas.

Siguranţă şi criminalitate

S-au înregistrat incidente violente, inclusiv tâlhării, în zonele turistice din New Providence, Grand Bahama și Freeport. Trebuie evitate zonele „Over the hill” (la sud de Shirley Street) și Fish Fry (Arawak Cay) din Nassau, mai ales pe timp de noapte.

Infracțiunile legate de droguri sunt pedepsite cu sancțiuni severe. Consumul de marijuana nu este permis. Împachetați-vă singur bagajele și sub nicio formă nu acceptați să transportați obiecte sau colete pentru alte persoane.

Turiştii români sunt sfătuiţi să respecte câteva reguli, general valabile, în cazul zonelor cu potenţial turistic mare şi risc infracţional crescut:

 • nu atrageţi atenţia asupra dumneavoastră și nu expuneți în mod vizibil aparatura scumpă sau bijuterii;
 • nu purtaţi asupra dumneavoastră sume de bani importante sau cărţi de credit;
 • nu purtaţi la dumneavoastră actele de identitate (vă recomandăm să faceți copii după acestea, iar originalul să fie lăsat la hotel, în seif), biletele de călătorie, alte documente personale;
 • la plecarea din ţară, lăsaţi o sumă de bani unei persoane de încredere, care, în caz de urgenţă şi la indicaţiile dumneavoastră, să o poată trimite acolo unde sunteţi;
 • nu lăsaţi pe plajă sau în alte locuri publice obiecte personale nesupravegheate;
 • folosiţi numai taxiuri oficiale, iar pe parcursul călătoriei nu deschideţi geamurile maşinii;

Dacă aţi fost victima unei agresiuni, sunaţi la Poliție la numărul 911 sau 919.

De asemenea se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Bahamas ca, în perioada iunie-octombrie (perioada propice furtunilor tropicale), să urmărească în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţi sau să consulte direct site-ul National Hurricane Center, http://www.nhc.noaa.gov/.

În caz de uragan:

 • fiți pregătiți să vă schimbați planurile de călătorie, inclusiv prin scurtarea sau anularea voiajului;
 • informați-vă asupra prognozei meteo;
 • asigurați-vă că dețineți datele de contact în caz de urgență ale companiei aeriene sau agenției de turism;
 • urmați instrucțiunile autorităților locale.

Recomandări generale:

 • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte, drumurile fiind slab iluminate şi nesemnalizate corespunzător, existând riscul de a întâlni animale;
 • Evitaţi locurile aglomerate, demonstraţiile şi deplasarea în zone izolate;
 • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini;
 • În cazul călătoriilor cu autobuzul este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor personale pe întreaga durată a călătoriei;
 • În timpul deplasării cu autoturismul, geamurile trebuie să fie tot timpul ridicate, iar uşile blocate;
 • Pentru schimb valutar se recomandă doar băncile şi casele de schimb oficiale, unde se cere întotdeauna paşaportul;
 • Trebuie evitate contactele cu persoane necunoscute, în special atunci când oferă băuturi, ţigări, mâncare;

Atenţie! în zonele aglomerate (parcări, centre comerciale, benzinării), sau în zonele turistice, pot apărea infracţiuni de tipul înşelăciunilor, furtului din buzunare sau din maşini .

Vă recomandăm, de asemenea, sesizarea Ambasadei României la Havana, care, poate acorda asistenţa consulară în condiţiile prevăzute de lege, telefon de urgență 0053.52868386.

Apelază numerele de urgență din Bahamas!

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, asistenţă medicală şi de viaţă!

Serviciile medicale sunt de calitate ridicată, dar pot fi foarte costisitoare. În insule, serviciile de urgență au caracter limitat, cazurile cele mai grave fiind transferate la Nassau sau Freeport.

Consumaţi numai apa îmbuteliată şi alimente preparate şi nu cumpăraţi produse alimentare de la vânzătorii ambulanţi de pe stradă.

Respectaţi cu stricteţe normele de igienă şi luaţi cu dumneavoastră un antibiotic cu spectru larg de acţiune, medicamente antidiareice şi soluţii contra ţânţarilor (există riscul îmbolnăvirii cu virusul Zika și Chikungunya).

Condiţii privind traficul auto

Circulația se efectuează pe partea stângă a drumului. Pentru a putea conduce, este necesară deținerea unui permis de conducere internațional. Cetățenii români care intenționează să rămână în Bahamas mai mult de 90 de zile trebuie să obțină un permis de conducere local.

Drumurile principale au o stare satisfăcătoare. Se recomandă atenție crescută pe timp de noapte, deoarece șoselele nu sunt iluminate și marcajele și semnalizările pot lipsi.

Este obligatorie purtarea centurii de siguranță în autovehicule, respectiv purtatul căștilor pentru cei care utilizează scutere sau motociclete.

Taxi-urile nu sunt contorizate și se aplică tarife standard pentru cele mai multe destinații turistice. Negociați prețul înainte de călătorie.

 • Informaţii utile in cazul accidentelor rutiere

În cazul unui accident grav, cu victime, se recomandă să nu deplasați vehiculul de la locul accidentului, până la sosirea agenţilor poliţiei rutiere.

Reglementări vamale

La intrarea și ieșirea din țară, trebuie declarate sumele care depășesc 10.000 USD. La ieșirea din țară, suma maximă permisă fără acordul Băncii Centrale este de 200 dolari Bahamas.

Este permis importul fără taxe pentru următoarele categorii de articole:

 • 200 țigarete sau 50 de țigări de foi sau 1 livră de tutun;
 • 1 litru băuturi alcoolice, 1 litru de vin;
 • Articole personale cu valoare declarată de sub 100 USD;
 • Efecte personale.

Lista produselor interzise și restricționate este disponibilă pe site-ul Departamentului Vamal: https://www.bahamas.gov.bs.

Utilizarea cărţilor de credit

Sunt agreate American Express, Visa, Master Card.

Regimul medicamentelor

Turiştii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personală.

Regimul animalelor de companie

Dacă doriţi să călătoriţi cu un animal de companie, trebuie obținut permisul de import. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul guvernului din Bahamas: https://www.bahamas.gov.bs.

Vă recomandăm să consultaţi un medic veterinar înainte de a efectua o deplasare cu animale de companie.

De asemenea, dacă sunteţi cazat la hotel, interesaţi-vă, în prealabil, asupra reglementărilor existente în privinţa regimului animalelor de companie.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal