Autoritatea de Supraveghere Financiară , Director Direcția Comunicare și Educație Financiară Daniel Apostol – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Autoritatea de Supraveghere Financiară Daniel Apostol

Autoritatea de Supraveghere Financiară

Director Direcția Comunicare și Educație Financiară

Daniel Apostol

Protecția consumatorului este unul dintre obiectivele fundamentale ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și un aspect esențial al unei economii moderne. Oricare ar fi activitatea economică în care consumatorii sunt implicați, de la achiziționarea unui produs la încheierea unui contract de servicii, protecția consumatorului trebuie să fie o prioritate.

Pentru Autoritate, asigurarea protecției consumatorilor de servicii financiare non-bancare, alături de menținerea stabilității celor trei piețe supravegheate, configurează întreaga noastră strategie, în jurul căreia se circumscriu toate atribuțiile și competențele conferite de cadrul legal.

Totodată, prin programele sale de educație financiară, destinate atât elevilor, studenților, cât și publicului larg, Autoritatea de Supraveghere Financiară abordează problematica protecției consumatorilor și din perspectiva educațională.

În concluzie, protecția consumatorului este esențială pentru menținerea unui mediu economic echitabil și sigur pentru toți cei implicați.

Salutăm, în acest context, contribuția InfoCons, pe parcursul celor 20 de ani de activitate, în a sprijini consumatorii să facă alegeri cât mai informate și, prin urmare, cât mai aproape de nevoile lor reale. Prin aceste eforturi combinate, consumatorii au acces la produse și servicii de calitate și sunt protejați împotriva practicilor comerciale care le pot aduce prejudicii.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal