Alive Capital , Director Executiv Giacomo Billi – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Giacomo Billi

Alive Capital

Director Executiv

  Giacomo Billi

Dragi prieteni,

Societatea in care traim a traversat in ultimii ani o perioada de transformari majore, derulate cu o rapiditate neintalnita in trecut. Pandemia Covid-19, conflictele militare si politice, incalzirea globala si masurile autoimpuse de reducere a consumurilor de combustibili fosili care genereaza noxe, au bulversat relatiile sociale, economice si politice la scara intregului mapamond.

Clientul, consumatorul de bunuri si servicii, fie el persoana fizica sau juridica, s-a transformat intr-un partener activ care doreste sa cunoasca totul, sau cat se poate de multe informatii, despre produsele si serviciile pe care le cumpara si consuma.

In conditiile unei concurente acerbe in majoritatea segmentelor de piata, importanta comunicarii permanente cu consumatorul a devenit o necessitate in pastrarea acestuia in portofoliul de clienti al fiecarei societati comerciale. Importanta pretului de vanzare a bunurilor si serviciilor este primordiala, dar ponderea acestuia a scazut in favoarea altor elemente ce evidentia sursa acestora, adaptabilitatea ofertei la necesitatile clientului, siguranta si promptitudinea in livrare.

Dezvoltarea fara precedent a sectorului de comunicatii si IT a condus la facilitatrea relatiei furnizor-client, la transmiterea de informatii sintetice despre orice bun si serviciu aproape in timp real.

Mass-Media joaca si ea un rol important, un fel de arbitru care scoate in evidenta tot ce este meritoriu in zona economica, dar sanctioneaza orice abatere de la codul de conduita corect ce trebuie sa guverneze orice relatie comerciala.

Alive Capital S.A. are ca obiect de activitate derularea de prestari de servicii integrate producatorilor de energie electrica din surse regenerabile, fiind in acelasi timp producator licentiat de energie electrica din surse regenerabile, furnizor de energie electrica si furnizor de gaze naturale. Din dorinta de a oferi un pachet complet de servicii pentru investitori in centralele de producere a energiei electrice din surse regenerabile, incepand cu anul 2020, Alive Capital ofera servicii de monitorizare si control a centralelor electrice si asigura conducerea operativa a acestora prin respectarea regimurilor de functionare.

Comunicarea cu clientii din portofoliu este o activitate permanenta, zilnica si consta in verificarea satisfactiei clientului, propuneri de modelare si imbunatatire a ofertei, informarea permanenta a schimbarilor legislative (care au fost foarte dese in ultimii doi ani calendaristici), transmiterea in regim de urgenta a raspunsurilor la toate intrebarile adresate de client care vizeaza domeniul nostru de activitate.

Cu un client bine informat, tratat cu respectul cuvenit unui partener de afaceri, vei avea intotdeauna un dialog constructiv, ce va consolida relatia comerciala pe termen lung, cu beneficii in cresterea economica a producatorului si furnizorului de bunuri si servicii.

Si pentru ca relatia cu clientul este de natura umana, sa nu uitam ca imaginea unei societati comerciale este definita de profesionalismul, educatia si caracterul angajatilor sai.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal