Alertă InfoCons ! Gustare de post cu până la 50 E-uri !

Gustare de post cu pana la 50 de E-uri. InfoCons Protectia Consumatorilor

InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu  informații despre numericul de aditivi alimentari , cantitatea de zahăr , cantitatea de sare , proveninența ingredientului principal etc. din produsele ce vor fi consumate cu preponderență în Post .

Citeste si : Alertă InfoCons ! Pate de post cu până la 13 E-uri ! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului ?

Cu ajutorul Aplicatiei Gratuite InfoCons consumatorii află numărul total de E-uri din gustarea de post !

Consumatorii care aleg să prepare o gustare de post cu pâine , pate vegetal , margarină , halva , un suc tip ceai sau o lapte de soia și o gumă de mestecat , vor consuma instant până la 50 de E-uri . De pildă , pâinea conține până la 4 E-uri pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri margarina atinge până la 6 E-uri  halvaua are până la 3 E-uri un suc tip ceai  atinge până la 8 E-uri ,  un lapte de soia are până la 5 E-uri , iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri .

Descarcă aplicația InfoCons și află care sunt cele mai frecvente tipuri de aditivi alimentari ( E-uri) într-o gustare de post

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Mai mult decât atât , consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine , pate de post , margarină , halva , suc tip ceai , gumă de mestecat ) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul TOTAL de E-uri și de câte ori se repetă acestea în gustarea de post .

Pentru gustarea de post formată din pâine , pate de post , margarină  , halva , suc tip ceai , lapte de soia și gumă de mestecat , cei mai des întâlniți aditivi alimentari (E-uri) sunt :

Acid Ascorbic (E300) – Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor , regăsit în mod natural în majoritatea fructelor şi legumelor .

Citeste si : Bomboanele de Crăciun – până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs !

Acid Citric (E330) – Acidul citric este utilizat în industria alimentară deoarece conferă produselor un gust plăcut de acid . Este foarte solubil în apă , prin urmare poate fi adăugat si in sucuri , dulciuri , bomboane , jeleuri și fructe congelate . Utilizarea acidului citric este o necesitate pentru clarificarea enzimatică a sucurilor, pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine .

Cu ajutorul Aplicatiei InfoCons, consumatorii află care este cantitatea de sare dintr-o gustare de post

Într-o gustare de post compusă din pâine , pate de post , margarină , halva , lapte de soia și  suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare , în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumarea pe zi a unei cantități de 5 grame de sare . Astfel, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomadată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății .

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Aplicația InfoCons , redă direct pe telefonul mobil cantitatea de sare din produsele scanate . Consumatorii pot scana produsele ce compun gustările de post , în funcție de preferința fiecăruia, pentru a afla care este cantitatea TOTALĂ de sare pe care urmează să o consume . În acest fel, printr-o simplă și rapidă scanare a codurilor de bare , consumatorii află imediat dacă gustarea de post conține o cantitate prea mare de sare .

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons , consumatorii își pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume , iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de sare , cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată .

Citeste si : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Sorin Mierlea InfoCons Protectia Consumatorilor„Suntem în Post . Pentru cei care cu adevărat țin Post , dar și pentru cei care înțeleg ca și mod de viață să consume produse de post , ar trebui sau credem fiecare că produsele de post sunt mai aproape de natural – fără chimicale , cu multe legume . Dar , din păcate , E-urile, coloranții , conservanții sunt de cele mai multe ori într-un numeric foarte mare , iar atenționarea pentru consumatorii care doresc produse de post , trebuie să fie de două ori mai importantă prin citirea etichetei , înțelegerea ingredientelor , pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei , pentru copiii lor , pentru bunicii și pentru părinții lor . Există și o soluție pentru a fi mai informați , pentru a alege ce cumpărăm , ce mâncăm , cât mâncăm , cum mâncăm , pentru a fi real ce ne dorim ! Alegem în cunoștință de cauză , descărcând Aplicația GRATUITĂ InfoCons , care pe lângă faptul că ne aduce un răspuns la întrebările de mai sus , ne ajută să identificăm și alergenii și totodată să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE cu privire la produsele agroalimentare.”

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

Citeste si : Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal