În fiecare an, TU ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit !
Ajută-ne și TU să putem să ajutăm !
Nu ezita, direcționează și implică-te în proiectele InfoCons cu un puternic impact asupra educației , sănătății și mediului din România !
În cazul în care ignori posibilitatea direcționării celor 3,5% din impozitul pe venit , banii aferenți acestui procent vor fi automat gestionați de stat. De ce să lași pe altcineva să decidă ce se întâmplă cu banii tăi ?! Ia atitudine !
Ce înseamnă direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit ?
Contribuabilii au posibilitatea de a opta asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit .
Astfel, persoanele care își doresc să susțină proiectele InfoCons și, odată cu acestea : educația , accesul la școală , sănătatea , îmbunătățirea și protejarea mediului , persoanele vârstnice și persoanele cu dizabilități , o pot face simplu și ușor !
Cine poate directiona 3,5% ?
Direcționarea celor 3,5% din impozitul pe venit se poate face prin intermediul formularului 230, formular care poate fi completat de :
- persoanele care au venituri din salarii și asimilate salariilor ;
- persoanele care au venituri din pensii, cu condiția ca pensia să aibă o valoare de cel puțin 2000 lei ;
Ajută-ne să te ajutăm ! Direcționează 3,5% din impozitul pe venit până pe 25 mai și sprijină proiectele noastre din următoarele domenii și nu numai :
- Educație ;
- Sănătate ;
- Sprijin pentru copii din medii defavorizate și nu numai ;
- Mediu ;
- Cultură ;
- Sprijin pentru vârstnici și persoane cu dizabilități ;
- Materiale de construcții și imobiliare ;
- Energie ;
- Servicii publice ;
- Studii și Teste comparative pe diferite produse și servicii pentru ca tu să alegi în cunoștință de cauză !
- Aplicația InfoCons de protecția consumatorilor pentru a avea acces la :
- Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ;
- Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele , numărul și tipul aditivilor alimentari , alergeni , cantitatea de zahăr , sare , calorii ;
- Toate numerele utile și de urgență la nivel local, național și internațional ;
- Timpii de așteptare la punctele de trecere rutieră a frontierei din România ;
- Alertele pentru produsele alimentare și nealimentare ;
- Verificarea agențiilor de turism, a unităților de cazare (hoteluri, pensiuni, hostel, etc.) și a unităților de alimentație publică licențiate și autorizate din România ;
- Dicționar de terminologie din domeniul protecție consumatorilor, mediu, financiar bancar, muncă, asigurări, energie, etc.
- Până la 3 QR coduri gratuite personalizate pentru cei care au cont în Aplicație. Poți monitoriza traficul de scanare a QR codurilor tale și nu numai .
De asemenea , InfoCons realizează numeroase programe , dintre care amintim :
– Programul National Jurnal Eveniment Imobil – Parte integranta a cartii tehnice a constructiei – pentru cresterea gradului de incredere si informare a consumatorilor pentru achizitiile imobiliare
– Programul National Anticontrafacere – Marcajul de securitate – Holograma ProQ
– Programul National de Accesibilizare a Spatiilor Publice pentru persoane cu dizabilitati;
– Program de Consiliere si Consultanta a Agentilor Economici pentru cresterea gradului de incredere si informare al consumatorilor, respectand legislatia europeana si nationala in domeniu
Cum te poți implica în 3 pași simpli?
Pasul 1:
Descarcă Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat
Pasul 2:
Completeaza rubrica
DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura.
Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).
Pasul 3 (Alege una dintre cele 4 variante) :
Trimiteți formularul scanat la adresa: office@infocons.ro și noi îl vom depune la organul fiscal competent ;
Depuneţi formularul (personal) în dublu exemplar direct la registratura organului fiscal competent;.( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu , potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu , pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România )
Trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la organul fiscal competent ;( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu , potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România)
Trimiteți formularul completat în original prin poștă/curierat la adresa Secretariatului General InfoCons din Bulevardul Mărășești, nr 127-129, sector 4, București .
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro