Direcționează 3.5%

Direcționează 3.5% din impozitul pe venit către InfoCons.

Alege tu pentru tine!

Directionează 3,5% din impozitul pe venit InfoCons Protectia Consumatorilor

În fiecare an, TU ai puterea de a decide ce se întâmplă cu 3,5% din impozitul pe venit! Nu ezita, direcționează și implică-te în proiectele InfoCons cu un puternic impact asupra educației, sănătății și mediului din România!În cazul în care ignori posibilitatea direcționării celor 3,5% din impozitul pe venit, banii aferenți acestui procent vor fi automat gestionați de stat. De ce să lași pe altcineva să decidă ce se întâmplă cu banii tăi?! Ia atitudine!

Ce înseamnă direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit?

Contribuabilii au posibilitatea de a opta asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venit. Astfel, persoanele care își doresc să susțină proiectele InfoCons și, odată cu acestea, să susțină educația, sprijinul pentru acces la școală, sănătatea, îmbunătățirea și protejarea mediului, sprijinul pentru persoanele vârstnice o pot face simplu și ușor!

Cine poate directiona 3,5%?

Direcționarea celor 3,5% din impozitul pe venit se poate face prin intermediul formularului 230, formular care poate fi completat de:

-persoanele care au venituri din salarii și asimilate salariilor;

-persoanele care au venituri din pensii;

-persoanele care au venituri din activități independente impuse pe bază de normă de venit;

-persoanele ce desfășoară activități agricole impuse pe bază de normă de venit;

-persoanele care au venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;

-persoanele care au venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;

-persoane care au venituri din cedarea folosinței bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit și venituri din cedarea folosinței  bunurilor pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli.

Ajută-ne să te ajutăm! Direcționează 3,5% din impozitul pe venit și sprijină proiectele noastre din următoarele domenii:

-Educație

-Sănătate

-Sprijin acces școală;

-Mediu

-Sprijin pentru vârstnici

Studii și Teste comparative pe diferite produse și servicii pentru ca tu să alegi în cunoștință de cauză!

Aplicația InfoCons pentru a afla ce mănânci!

Proiectele InfoCons pot fi vizualizate AICI.

 Cum te poți implica în 3 pași simpli?

Pasul 1:

Descarcă Formularul 230 privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat.

 

Pasul 2:

Completeaza rubrica

  • DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI și semnătura.
  • Restul rubricilor se completează doar dacă este cazul (nu sunt obligatorii).

Pasul 3:

  • Depuneţi formularul (personal) în dublu exemplar direct la registratura organului fiscal competent;.( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România)
  • trimiteţi formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la organul fiscal competent ;( la Administraţia Finanţelor Publice a localităţii de domiciliu Potrivit legii este acceptată şi adresa unde locuieşte efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România)
  •  Trimiteti formularul completat in original prin posta/curierat la adresa Secretariatului General InfoCons din Bulevardul Marașești, nr 127-129, sector 4, București  sau scanat la adresa office@infocons.ro si noi vom depune formularele la organul fiscal competent.

 TERMENUL DE DEPUNERE ESTE 25 MAI 2024 !

DESCARCĂ FORMULARUL 230 ȘI ADOPTĂ O9ATITUDINE!

 

Sorin Mierlea„Te poti implica si tu acum, fara costuri, banii oricum sunt redirectionati catre bugetul de stat. Poti alege sa sustii Proiectele InfoCons sau  catre orice organizatie non-guvernamentala, asociatie sau fundatie.Luati atitudine! Aceste sume pot ajuta un copil bolnav, un batran, pot ajuta la Protectia mediului, realizarea de teste comparative pe diferite game de produse alimentare si nu numai, astfel decizia se poate lua in cunostinta de cauza! Doar impreuna putem fi mai puternici! Ajuta-ne sa te ajutam!”

 

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons