Reprezentantii InfoCons, participa si astăzi, 28 Septembrie 2023 la cea de-a doua zi a ședintei plenare a Observatorului – Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală – EUIPO, organizată în format on-line.
Agenda întâlnirii poate fi consultată AICI
Începând cu luna martie 2022 – luna dedicată protectiei consumatorilor (15 Martie –Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor), InfoCons reprezintă România, fiind membră din partea societăților civile în Grupul de Lucru dedicat Constientizării Publice din cadrul Observatorului înființat de Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală.
La nivel național, InfoCons este membră încă din anul 2006 în Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate intelectuală sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Lista de participanți poate fi vizualizată AICI
Ce este EUIPO?
EUIPO este Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene, responsabil cu gestionarea mărcii UE și a desenului sau modelului comunitar înregistrat. De asemenea, lucrează cu Oficiile de Proprietate intelectuală ale statelor membre UE și parteneri internaționali, pentru a oferi o experiență similară de înregistrare a mărcilor și modelelor comerciale în Europa și în lume.
În cadrul Observatorului European pentru Încălcări ale Drepturilor de Proprietate Intelectuală este organizata o retea pe urmatoarele categorii :
- Instituții publici:
- Entități private
- Societăți civile
- Adiconsum – Consumer Defense and Environment Association din Italia;
- CDT – Center for Democracy & Technology din Belgia;
- CECU – Confederación de Consumidores y Usuarios din Spania;
- InfoCons Association – Organization for Consumer Protection din România;
- COFACE – Confederation of Family Organisations in the European Union din Belgia;
- COMMUNIA – The International Association on the Digital Public Domain din Belgia;
- DECO – Portuguese Association for Consumer Protection din Portugalia;
- EAASM – The European Alliance for Access to Safe Medicines din Marea Britanie;
- ECC-Net – European Consumer Centres Network din Belgia;
- TaC – Together against Cybercrime International din Marea Britanie.
- Organizații europene.
În total, Observatorul European pentru Încălcări ale Drepturilor de Proprietate Intelectuală adună 120 de membri din diferite țări de pe teritoriul Uniunii Europene.