Bradul de Crăciun – Sfaturi InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului

Bradul de Craciun InfoCons Protectia Consumatorului

Sfaturi InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului 

Cum să vă îngrijiți pomul de Crăciun?

Secretul unui brad de Crăciun de lungă durată este să îl îngrijești corespunzător, deoarece astfel va fi mai greu să își piardă acele.

Îngrijirea unui pom de Crăciun în ghiveci

-Păstrați bradul în interior pentru cel mult două săptămâni. Dacă este necesar, puteți păstra bradul într-un loc adăpostit afară până când sunteți gata să-l aduceți în casă.

– Puneți o farfurie sub ghiveci pentru a vă proteja mobila/podeaua sau așezați ghiveciul în interiorul altuia fără găuri de drenaj.

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului : În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

– Alegeți un loc răcoros, departe de calorifere , pentru a preveni supraîncălzirea pomului. Acesta ar trebui să aibă parte de lumină naturală.

– Udați-l în mod regulat și nu-l lăsați să se usuce – dar nu-l lăsați să stea în apă.

– Încercați să folosiți cuburi de gheață, care ajută, de asemenea, la menținerea rădăcinilor la rece.

– Decorați-l cu lumini LED care nu vor arde pomul.

Îngrijirea unui pom de Crăciun tăiat

– Cumpărați-l cât mai târziu posibil – în mod ideal în weekendul dinaintea Crăciunului – dacă doriți ca acesta să arate bine și să reziste până în noaptea de Ajun.

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului te informează: Sfaturi utile pentru alegerea cadourilor de Moș Nicolae

– Căutați un stoc proaspăt livrat. Alegeți un brad cu o formă bună și, dacă optați pentru un brad tăiat, alegeți unul care are cel puțin 30 cm de trunchi liber la bază.

– Când îl primiți acasă, tăiați 3 cm de la baza trunchiului și puneți-l într-o găleată cu apă, într-un loc răcoros. Prindeți-l bine de un suport cu un rezervor de apă și umpleți-l în mod regulat. Dacă apa dispare rapid, este un semn bun, deoarece înseamnă că pomul o absoarbe.

– Așezați pomii într-o parte răcoroasă a camerei, departe de calorifere. Un copac viu se va simți cel mai bine într-o cameră răcoroasă, veranda de exemplu, mai ales dacă intenționați să îl păstrați. Așezați ghiveciul copacului viu într-o farfurie adâncă și păstrați farfuria plină cu apă.

Ce să faceți cu bradul  după Crăciun?

– Arborii din ghivece pot fi plantați în grădină, dar nu uitați că aceștia vor crește mult prea mari pentru majoritatea grădinilor.

Citește și : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului urează :La mulți ani, România! Împreună, UNIȚI, suntem SuperConsumatori!

– Alternativ, aceștia pot fi păstrați în ghiveci și crescuți afară până la Crăciun. În fiecare an, primăvara, îndepărtați stratul superior de compost și puneți compost proaspăt amestecat cu furaje cu eliberare controlată. Udați ori de câte ori suprafața compostului pare uscată.

Sursa: Test Achats

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal