Multă lume crede că cea mai mare risipă alimentară este făcută în supermarketuri, însă este oare așa?

Risipa alimentară apare în fiecare stagiu al producerii și distribuirii alimentelor: la ferme, în locurile în care este depozitată, în timpul transporturilor, în faza de producție, în supermarketuri și restaurante,și chiar și în casele oamenilor.

În țările cu venituri reduse, majoritatea mâncării este risipită în sectorul agriculturii și după recoltare, în timp ce în țările cu venituri ridicate, 53% din alimente sunt risipite în timpul consumului, în propriile noastre case.

La nivel global, aproape 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite în fiecare an – de15 ori mai mult decât în Uniunea Europeană.Asta înseamnă că o treime din alimentele produse pentru consumul uman din lume este risipită. Valoarea monetară a acesteirisipe este greu de imaginat, ajungând pânăla 865 de miliarde de euro annual.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal