Multă lume crede că cea mai mare risipă alimentară este făcută în supermarketuri, însă este oare așa?
Risipa alimentară apare în fiecare stagiu al producerii și distribuirii alimentelor: la ferme, în locurile în care este depozitată, în timpul transporturilor, în faza de producție, în supermarketuri și restaurante,și chiar și în casele oamenilor.
În țările cu venituri reduse, majoritatea mâncării este risipită în sectorul agriculturii și după recoltare, în timp ce în țările cu venituri ridicate, 53% din alimente sunt risipite în timpul consumului, în propriile noastre case.
La nivel global, aproape 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite în fiecare an – de15 ori mai mult decât în Uniunea Europeană.Asta înseamnă că o treime din alimentele produse pentru consumul uman din lume este risipită. Valoarea monetară a acesteirisipe este greu de imaginat, ajungând pânăla 865 de miliarde de euro annual.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!