Știi în ce este folosit aditivul alimentar E 621 – Monoglutamat de Sodiu ? Mănânci Bine , Te Simți Bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
Aditivul alimentar E621 glutamatul monosodic, este o substanță potențiatoare de aromă. Are ca sinonim glutarom.
Potențiatorii de aromă sunt compuși care nu au o aromă proprie dar care au proprietăți sinergetice cu alți aromatizanți, mărindu-le sau intensificându-le puterea de aromatizare. Gustul potențiatorilor de aromă se definește cu termenul de umami, un gust caracteristic, diferit de cele patru gusturi tradiționale: dulce, sărat, amar și acru. Umami nu poate fi compus din gusturile de baza clasice, care este esențial pentru a descrie modalitatea în care este transmisă senzația de gust.
Glutamatul monosodic este cel mai utilizat potențiator de aromă.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează despre riscurile acoperite de asigurarea de viață
- Potențiator de gust: Mărește intensitatea gustului, aducând acel gust umami care face mâncarea mai apetisantă.
- Natural vs. artificial: Deși se găsește natural, forma E621 este produsă industrial, de obicei prin fermentație.
- Produse: Se regăsește în supe instant, condimente, chipsuri, salamuri, sosuri, înghețate, dar și în bucătăria asiatică.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorului anunță – tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor 2026 este „ Produse sigure – consumatori încrezători ” !
Pentru mai multe informații despre E 621 – Monoglutamat de Sodiu , click AICI .
Alegi Bine , Te Simți Bine !
Semnătura : Departamentul InfoCons Protecția Consumatorilor de Comunicare

















