De Ziua Națională a României platouri cu brânzeturi cu până la 4 aditivi alimentari / E-uri și 11.92 grame de zaharuri pentru 100 grame de produs !
InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ale produselor de tip platouri cu branzeturi ce se comercializează în restaurante sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online .
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează : Pomana porcului și bere fără alcool de 1 Decembrie cu până la 12 aditivi alimentari / E-uri , 12.1 grame de zaharuri și 2.9 grame de sare !
Studiul s-a efectuat pe un număr de 37 de preparate cu un gramaj pe porţie care variază între 192 și 1510 de grame .
– Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 249.44 kcal și 480.74 kcal , media fiind de 256 kcal .
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de preparat tip platouri cu brânzeturi variază între 1.2 grame – 5.11 grame .
– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de preparat tip platouri cu brânzeturi variază între 1.03 grame – 11.92 grame .
– Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 4 , însă media numericului aditivilor alimentari ( E-uri ) este de 2 .
– Aditivi frecvent întâlniți : acid citric ( E330 ) , enzime , dioxid de sulf ( E220 ) , lizozim ( E1105 ) , sirop de glucoza , acid lactic ( E270 ) , norbixina ( E160b )
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : Alerte ! Atenție la cadourile de Crăciun ! Decorațiuni de Crăciun în Sistemul de Alerte European !
Atenție !
- Organizația Mondială a Sănătății recomandată o cantitate de 5 grame/zi de sare și o cantitate de 25 grame/zi de zahăr pentru un adult .
Studiul a fost efectuat în Parteneriat cu Declaratie-Nutritionala.ro .
Fie că le consumăm în restaurant sau le comandăm on line operatorul economic trebuie să respecte prevederile ORDINULUI ANPC nr. 201 din 19 aprilie 2022 referitor la furnizarea de informații la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective .
Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent și independent , unică la nivel internațional , ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor , având o bază de date cu peste 3.5 milioane de produse .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : Mici cu muștar și bere fără alcool la Masa organizată de Ziua Națională a României !
Totodată, Aplicația InfoCons , afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor .
Semnătura : Departamentul InfoCons de Studii și Teste Comparative
















