Alimentele ultraprocesate și impactul lor asupra sănătății . Specialistul îți răspunde Dna. Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc

 

Alimentele ultraprocesate au devenit o parte semnificativă a dietei moderne. Aceste alimente, caracterizate prin termen mare de valabilitate, ambalaje atractive și preț scăzut sunt obținute prin diferite procese industriale. Deși sunt accesibile și extrem de gustoase, specialiștii în domeniu ne avertizează că adesea consumul lor este legat de numeroase probleme de sănătate.

Citește și – Impactul alimentelor ultraprocesate asupra sănătății . Acad. Prof. Dr. Irinel Popescu ne răspunde. InfoCons Protecția Consumatorului te informează !

 

Am invitat-o pe Dna. Prof .Dr. Ing. Nastasia Belc – Director General, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București pentru a discuta pe tema alimentelor ultraprocesate, un subiect care ne ridică multe semne de întrebare și pentru care dorim să oferim răspunsuri avizate consumatorilor.

„ Ultraprocesat ” poate însemna multe lucruri diferite. Inclusiv legume în conservă sau diverse produse congelate. Ultraprocesat înseamnă automat „ rău pentru sănătatea mea ” ?

Dna. Prof .Dr. Ing. Nastasia Belc  – ‚Ultraprocesat înseamnă că în alimentul respectiv au fost adăugate mai multe procese, care pot distruge nutrienții. Adică fierbere, afumare, care poate să vină și cu substanțe toxice, sărare, și altele. Când facem o ciorbă acasă, și o fierbem mult, nu știm câte vitamine mai rămân. Ceea ce înseamnă că și această ciorbă o putem considera ca fiind ultraprocesată. Ne rămân mineralele din legume, ceea ce este foarte bine, are o valoare calorică mai mică, un aport hidric mai mare, proteine dacă adăugăm și carne

Citiți AICI întregul interviu acordat de către Dna. Prof .Dr. Ing. Nastasia Belc pentru InfoCons Protecția Consumatorilor

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal