Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la o discuție cu Bogdan Chirițoiu , Președinte Consiliului Concurenței

Astăzi , 12 iulie 2024 , Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , a participat la o discuție cu domnul Bogdan – Marius Chirițoiu , Președintele Consiliului Concurenței , la sediul acestora din București , România .

Discuția a avut ca subiect principal dezvoltarea unor proiecte comune și diferite perspective de colaborare între Asociația InfoCons și Consiliul Concurenței . Această întâlnire reprezintă un început în demersul de asigurarea unei mai bune protecții și educare a publicului consumatori din România , asigurat prin posibilitatea dezvoltării unor proiecte care să protejeze consumatorii de practici neloiale pe piața națională .

Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență , având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile care afectează funcționarea pieței libere .  Activitatea acestei instituții se desfășoară pe două componente : preventivă , de monitorizare și supraveghere a piețelor , și  corectivă , de penalizare a abaterilor de la un comportament concurențial normal .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro