Sorin Mierlea , Președintele InfoCons participă la ședința Senatului cu privire la Jocurile de Noroc

Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă astăzi , 25 Iunie 2024 , la ședința organizată de Senatul României unde se discută despre modificarea legislativă a jocurilor de noroc .

Citește și : Ce este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc ?

Întrucat jocurile de noroc și pariurile sportive nu reprezintă o activitate economică obișnuită, consumatorii trebuie să fie informați cu privire la consecințele potențial negative pe care asemenea activități le pot avea asupra sănătății şi calității vieții acestora prin dependența la jocurile de noroc și pariuri sportive .

Indiferent de modul în care este organizată și reglementată oferta de servicii de jocuri de noroc și pariuri sportive la nivel național, trebuie asigurat un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și a consumatorilor .

Citește și : Ghid pentru Protecția Datelor Online pentru Părinți, Copii și Profesori

Operatorii de jocuri de noroc trebuie să aibă obligația să afișeze avertizări clare, vizibile și explicite pentru minori, potrivit cărora este ilegal ca aceștia să practice jocuri de noroc online.

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro