InfoCons, în parteneriat cu ONJN (Oficiul National pentru Jocuri de Noroc ), susține îmbunătățirea comunicării în Industria Jocurilor de Noroc

 InfoCons și Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) și  identifică măsuri suplimentare, menite să îmbunătățească comunicarea între consumatori, operatorii de jocuri de noroc și instituțiile relevante din industrie.

ONJN și InfoCons sprijină atât consumatorii cât și operatorii de jocuri de noroc, prin inițiative care să faciliteze accesul la informații esențiale. Operatorii de jocuri de noroc au obligația de a afișa într-un loc vizibil pentru clienți, în toate locațiile fizice accesibile acestora, numărul de telefon al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, disponibil pentru înregistrarea autoexcluderilor sau a sesizărilor. Cu toate acestea, din motive de protecție și siguranță, recomandarea ONJN este ca operatorii economici de profil să pună la dispoziția jucătorilor o listă mult mai amplă de contacte utile, care să includă și Numărul European Unic de Urgență: 112.

Suntem dedicați să îmbunătățim constant metodele de informare și protecție pentru consumatori. Aceste noi măsuri implementate cu sprijinul InfoCons, reafirmă angajamentul nostru ferm pentru transparență și siguranță în industria jocurilor de noroc, a specificat Gheorghe Gabriel GHEORGHE, Președintele ONJN.

În acest sens, prin intermediul parteneriatului încheiat între Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Mișcarea de Protecție a Consumatorilor – InfoCons, au fost create documente standardizate – plăcuțe informative, care cuprind o serie de numere de telefon și adrese utile, inclusiv cel al ONJN, precum și contactele pentru situații de urgență. Acestea pot fi afișate de către toți organizatorii de jocuri de noroc, care doresc să le asigure jucătorilor un acces corect, rapid, transparent și facil la informare.

Citeste si : Protocol de colaborare între Oficiul National pentru Jocuri de Noroc și InfoCons

Documentul standardizat pentru plăcuțele informative poate fi descărcat, cu titlu gratuit, de pe aceasta pagina. Operatorii de jocuri de noroc pot afișa de asemenea și codul QR, care face legătura cu site-ul Proiectului European de Mobilitate Globală, care conține date utile consumatorilor.

Suplimentar față de obligația de a afișa numărul de telefon al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, amintim că organizatorii de jocuri de noroc cu locații fizice, în care se desfășoară activități de jocuri de noroc tradiționale (săli), în conformitate cu prevederile legale (art. 150, alin. 1, lit. g, HG nr. 111/2016) trebuie, conform articolului de lege:

„să facă cunoscut în limba română, la loc vizibil, valoarea mizelor, valoarea impulsului, cota procentuală de premiere din totalul rulajului sumelor jucate sau valoarea premiilor pentru acele jocuri de noroc pentru care se prevede o cotă procentuală minimă de câștig din totalul încasărilor, conform prevederilor prezentelor norme metodologice, regulamentelor de joc, precum și licența de organizare a jocurilor de noroc și autorizația/autorizațiile de exploatare a jocurilor de noroc, conform prevederilor prezentelor norme metodologice.”

Prin aceste măsuri, ONJN și InfoCons își propun să asigure un mediu de joc mai sigur și transparent pentru toți participanții din industria jocurilor de noroc.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal