Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – Irina Chitu – FinZoom InfoCons Protectia Consumatorilor 15 martie 2018

Consumatorii romani au dreptul la educatie financiara. Din pacate, Romania se afla pe ultimul loc in Europa in ceea ce priveste nivelul de alfabetizare financiara (doar 22% din populatie fiind alfabetizata financiar, fata de 55% media europeana).

De aceea este obligatia noastra a tuturor, in calitate de parinti, educatori, profesionisti, sa contribuim la cresterea nivelului de educatie financiara a consumatorilor romani.

Sa ii invatam pe copii, inca de la varste foarte fragede, sa aiba un comportament responsabil fata de bani, care este diferenta intre nevoi si dorinte si ca banii se obtin prin munca. Doar asa vor ajunge adolescentii si adultii de maine, care iau decizii bine informate cu privire la finantele lor personale si decizii responsabile privind bugetul familiei.

Salut toate initiativele de educatie financiara din ultimii ani, de la nivelul asociatiilor, scolilor, institutiilor private si de stat si imi doresc sa vad mai putina competitie intre acestea cand vine vorba de promovarea propriilor proiecte, in detrimentul celorlalte. De aceea, este necesara o Strategie Nationala care sa integreze toate aceste proiecte individuale, pentru a vedea beneficii pe termen lung la nivelul fiecarui consumator si a intregii populatii.

Irina Chitu – Director FinZoom.ro

www.FinZoom.ro aniverseaza in 2018 implinirea a 12 ani de informare si educare a consumatorilor romani de produse si servicii financiare.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal