Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – AUREL SIMION – Secretar de Stat- MADR- InfoCons Protectia Consumatorilor 15 martie 2024

InfoCons Protectia Consumatorului Protectia Consumatorilor Aurel Simion Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Stimate domnule președinte,

 

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor (“World Consumer Rights Day”), marcată în fiecare an, la 15 martie, ca mijloc de sensibilizare la nivel mondial cu privire la drepturile şi nevoile consumatorilor, îmi oferă prilejul de a vă transmite aprecierile față de determinarea și implicarea InfoCons în susținerea  și  apărarea drepturilor consumatorilor români, ca reper central al activității dumneavoastră.

În contextul provocărilor globale actuale, siguranța și bunăstarea cetățenilor trebuie să devină o prioritate pentru fiecare factor de decizie și obligă la asumarea de responsabilități, în consecință.

În acest sens, colaborarea dintre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și InfoCons, materializată prin încheierea unui parteneriat, confirmă dezideratele noastre comune, dedicate informării și conștientizării cetățenilor în domenii de interes pentru ei (în raport cu competențele noastre instituționale), în sensul modelării comportamentelor consumatorilor pentru adaptarea la actualele evoluții ale pieței.

În condițiile în care asigurarea unui nivel ridicat de protecție a vieții și sănătății consumatorilor și garantarea dreptului acestora la o informare corespunzătoare cu privire la produse și servicii reprezintă obiective esențiale în cadrul politicilor europene și, implicit, la nivelul fiecărui stat membru,  considerăm InfoCons ca pe o voce a consumatorului român, precum și ca pe o forță motrice în educarea, consilierea și reprezentarea  intereselor acestuia.

 

Din perspectiva necesității realizării unei protecții reale și eficiente a drepturilor consumatorilor, vă asigur, domnule președinte, de tot sprijinul instituțional și vă felicit pentru împlinirea a 21 de ani în calitatea dumneavoastră de lider și apărător al drepturilor consumatorilor români.

    Cu deosebită considerație,

   Cabinet Secretar de Stat

  ing. AUREL SIMION

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal