Ce trebuie să știți dacă utilizați o cremă de protecție solară veche

Crema de protecție solară este unul din cele mai căutate și utilizate produse pe timpul verii. În încercarea de a mai salva o sumă de bani, mulți consumatori preferă să utilizeze cremele achiziționate în anii anteriori, în loc să cumpere un produs nou.

Citește și:

73 % dintre europeni își cunosc cel puțin unul dintre drepturi

Dacă alegeți să folosiți o cremă de protecție mai veche, nu uitați să verificați termenul de expirare inscripționat pe etichetă, iar în cazul în care acesta este depășit, nu utilizați produsul.

Nu toate cremele de protecție solară au inscripționat termenul de expirare pe etichetă, dar este bine să știți că acestea își fac efectul până la 3 ani de la data fabricației. Așadar, pentru a știi dacă puteți încă să utilizați produsul, puteți scrie cu un marker pe cutie/etichetă data la care l-ați cumpărat.

Citește și:

Uleiul de palmier și impactul asupra habitatului natural!

Chiar și în cazul în care crema de protecție solară pe care vreți să o utilizați nu a expirat, efectele sale pot depinde și de locul în care ați depozitat-o, deoarece căldura sau umiditatea sunt factori care contribuie la deteriorarea unui astfel de produs.

În cazul în care remarcați un miros neplăcut sau o schimbare a densității produsului (crema de soare `stricată` va avea o consistență mai scăzută), vă recomandăm să aruncați imediat produsul.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal