Aplicatia Gratuita InfoCons Protectia Consumatorilor
Aplicatia Gratuită InfoCons Protectia Consumatorilor

Achizitioneaza carburantul inainte de a pleca spre mare, astfel poti sa-ti asiguri painea pentru doua saptamani!

  1. Acasă
  2. Teste comparative
  3. Auto
  4. Achizitioneaza carburantul inainte de a pleca spre mare, astfel poti sa-ti asiguri painea pentru doua saptamani!

Statiile de carburant mentionate in studiu au fost cele de pe Autostrada Soarelui si din Bucuresti, respectiv: Rompetrol, Mol, Petrom si OMV Viva.

Ca urmare a analizarii preturilor carburantilor, la produsul tip motorina standar preturile variaza intre 5.43 Ron/litru si 5.20 Ron/litru.

Avand in vedere capacitatea rezervorului unui autoturism Dacia Logan de 50 de litri, la asigurarea unui plin un consumator poate economisi 11.5 Ron, tinand cont de diferenta de pret a carburantului de 0.23 Ron/litru.

Daca luam in considerare costul unei paini ca fiind de 0.9 lei, cate paini putem cumpara de cei 11.5 Ron economisiti? Putem cumpara aproximativ 13 paini!

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza .

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons a realizat acest studiu privind preturile carburantilor din statiile de carburant de pe autostrada A2 si din Bucuresti in data de 14 august 2015.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! -0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal