A venit frigul, este sezonul răcelilor și peste tot suntem bombardați cu sfaturi să luăm pastile de imunitate, pastile cu vitamine, pastile antigripale.

Primim atât de multe sfaturi, că nici nu mai știm dacă să mâncăm sau să luăm pastile, dacă să mergem la alimentară sau la farmacie.

Dacă te hotărăști să încerci sfaturile din reclame, nu uita sa citești și eticheta. S-ar putea să te bucuri pentru că vei regăsi la multe din produse ingrediente care se regăsesc și la multe alimente, adică muuuuuult zahăr, coloranți și celebrele E-uri. Astfel, ne întrebăm dacă este vreo diferență între a merge la alimentară sau la farmacie!?

În concluzie, citește eticheta, nu uita că ingredientele sunt în ordine descrescătoare și dacă vezi tot felul de denumiri foarte ciudate și de neințeles, descarcă aplicatia InfoCons unde ai și dicționarul pentru protecția consumatorilor și în acest mod afli ce sunt respectivele substanțe. Informându-te, vei putea alege în cunoștiință de cauză dacă vei cumpăra vitamina C sau o tocăniță cu multe ingrediente, printre care și vitamina C.

Nu uita! InfoCons este alături de tine!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu