Viitorul parteneriat între Uniunea Europeană și Regatul Unit: Comisia Europeană primeşte mandat să înceapă negocierile

Comisia Europeană salută decizia Consiliului de a autoriza deschiderea negocierilor privind viitorul parteneriat cu Regatul Unit.

Directivele de negociere adoptate se bazează pe proiectul recomandărilor elaborat de Comisie în data de 3 februarie 2020. Acestea respectă în totalitate orientările şi concluziile Consiliului European, precum şi Declaraţia Politică adoptată de UE şi Regatul Unit în octombrie 2019.

Directivele detaliate de negociere definesc scopul şi termenii viitorului parteneriat pe care Uniunea Europeană doreşte să îl aibă cu Regatul Unit. Aceste directive acoperă toate zonele de interes pentru negocieri, inclusiv comerţul şi cooperarea economică, aplicarea legii şi cooperarea juridică în probleme penale, politica externă, securitatea şi apărarea, participarea la programele Uniunii şi alte zone tematice de cooperare. Un capitol dedicat guvernanței furnizează o schiţă pentru un cadru general care acoperă toate zonele de cooperare economică şi de securitate.

În calitate de negociator al Uniunii, Comisia intenţionează să-şi continue activitatea în strânsă colaborare cu Consiliul şi cu grupurile de pregătire ale acestuia, precum și cu Parlamentul European, aşa cum s-a întâmplat şi în cursul negocierilor privind Acordul de Retragere.

Negocierile oficiale cu Marea Britanie sunt programate să înceapă în prima săptămână din luna martie.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

– 15 martie – Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor – Consumatorul Sustenabil

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615.

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal