Verifică alertele pentru produsele agroalimentare și nealimentare emise de Uniunea Europeană! Nu te lăsa păcălit! Sănătatea ta contează!

Verifică alertele pentru produsele agroalimentare și nealimentare emise de Uniunea Europeană! Nu te lăsa păcălit! Sănătatea ta contează! InfoCons Protectia Consumatorilor

Prin intermediul Aplicației InfoCons, disponibilă în 33 de limbi, consumatorii au acces direct la alertele pentru produsele alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene!

Astfel, în urma accesării secțiunii dedicate alertelor, consumatorii pot afla

Pentru produsele nealimentare:

-denumire produs;

-țara vizată;

-gradul de risc;

-orginea produsului;

-data la care intră alerta în vigoare;

-posibilitatea de a vedea și fotografia cu produsul vizat;

Citește și:Alertă InfoCons! Pate de post cu până la 13 E-uri! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului?

Pentru produsele agroalimentare:

-denumire produs;

-motivul alertei;

-gradul de risc;

-data emiterii;

-țara vizată.

Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii au acces la alertele rapide pentru produsele nealimentare și agroalimentare adunate într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să întreprindă un întreg proces de căutare, care de multe ori este consumator de timp sau fără succes. Alertele pentru produsele nealimentare și agroalimentare la nivelul Uniunii Europene sunt organizate într-o ordine cronologică, de la cea mai recentă alertă și până la cea mai veche.

Citește și:Alertă InfoCons! Gustare de post cu până la 50 E-uri! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului?

Atenție! Înainte de achiziționare, accesați Aplicația InfoCons pentru a vă asigura că acestea nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor pentru produsele agroalimentare și nealimentare emise de Uniunea Europeană.

Aplicația InfoCons este disponibilă pentru orice sistemul de operare IOS, Android, Huawei. Aplicația InfoCons poate fi descărcată AICI.

 

Sorin Mierlea InfoCons Protectia Consumatorilor„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele identificate ca și produse periculoase. Astfel, Aplicația InfoCons te ajută să fii în primă linie pentru tine, pentru familia ta și pentru prietenii tăi și depinde doar de tine ce, cât și cum cumperi! Fii informat! Fii activ! Fii cu o9atitudine și descarcă Aplicația InfoCons!”

Sorin MierleaPreședinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal