Câteva idei generice despre UVT, transmise în mesajul rectorului, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea:

 • Universitatea de Vest din Timișoara este, alături de alte cinci universități din țări UE (din Italia, Franța, Spania și Portugalia), membră a Rețelei de Universități Europene UNITA, una dintre cele 41 de alianțele academice care constituie universitățile europene de azi, un format de dezvoltare a educației și cercetării promovat de Comisia Europeană. Împreună, cele șase universități care constituie Rețeaua de Universități Europene UNITA grupează peste 160.000 de studenți și 13.000 de cadre didactice. De la vest la est, UNITA este formată din: Universidade de Beira Interior, Universidad de Zaragoza, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Università di Torino și Universitatea de Vest din Timișoara.
 • Universitatea de Vest din Timișoara este o instituție de învățământ cu tradiție, un pilon important al vieții sociale și un catalizator de energie benefică cetății. În același timp însă, este un organism viu, cu o viață dinamică. O instituție modernă și adaptabilă.
 • După experiența anilor 2020 și 2021, cu activități educaționale online, suntem foarte mulțumiți și încrezători, aproape de sfârșitul pandemiei.
 • Nu doar că am reușit să trecem cu bine de perioada restricțiilor, ci, mai mult decât atât, criza ne-a obligat să ne reformăm metodele, iar ceea ce am învățat cu toții în acest răstimp vom folosi mulți ani de acum înainte.
 • Experiența învățământului online contribuie și se pliază pe obiectivele și direcțiile de dezvoltare stabilite prin Teaching Brandul UVT.
 • În martie 2022, Senatul UVT a hotărât reluarea activităților didactice de predare și de evaluare care presupun interacțiunea față în față, la toate programele de studii universitare din Universitatea de Vest din Timișoara. Este decizia firească, pentru asigurarea continuității activităților universitare, odată cu asigurarea respectării regulilor de protejare a sănătății dar și pentru asigurarea interacțiunilor umane normale, care rotunjesc actul educațional centrat pe student, beneficiarul principal al activităților dezvoltate de UVT.
 • Am luat toate măsurile de siguranță împotriva riscurilor epidemiologice. UVT este sigură și menține standarde înalte de protecție.
 • Oferim prin cele 11 facultăți ale UVT peste 160 de programe de licență, masterat și doctorat (toate detaliile programelor noastre sunt prezentate în resursa web integrată, dedicată înscrierilor online: https://admitere.uvt.ro/ ).
 • Integrăm în activitatea UVT cele 3 dimensiuni ale universităților de top: educație, cercetare, implicare în comunitate.
 • Nu doar studenții sunt beneficiarii schimbărilor aduse ci și cadrele didactice, cercetătorii și personalul administrativ al UVT care au posibilitatea de a-și trasa un parcurs profesional propriu, cu sprijinul instituțional.
 • Parteneriatele cu mediul socio-economic ne permit o mai bună adaptare a procesului educațional la realitatea pieței muncii și ne deschid oportunități de a colabora direct cu partenerii la organizarea de stagii de practică dar și de evenimente comune, laboratoare experimentale, etc.
 • Comunitatea de alumni UVT are tot mai mult acces la viața UVT și stimulăm implicarea lor activă.
 • Become your best!

Spiritul Universității de Vest din Timișoara este unul al performanței și al excelenței, ca rezultat gradual și permanent al efortului de a fi mai bun. UVT pledează pentru o educație corelată cu nevoile imediate ale pieței muncii, o educație care vizează în plus față de performanța științifică și angajarea social-economică, dezvăluirea personalității umane ca întreg.

Pe lângă rolul de instituție de formare a unor specialiști în domeniile specifice de competență, ni-l asumăm și pe cel de instituție vitală pentru regiunea de vest a țării, care participă activ la marile provocări socio-economice regionale și naționale, conștientă de rolul său în societatea românească. Ne propunem ca activitatea noastră să reflecte îndeaproape importanța acordată dezvoltării comunității în care activăm, spațiu în care ne imprimăm valorile culturale și sociale dobândite de-a lungul timpului.

Dincolo de misiunea sa educațională, Universitatea de Vest din Timișoara promovează un set de valori și principii morale pe care să-l transmită și care să ghideze generațiile viitoare:

 1. Profesionalism și excelență
 2. Cunoaștere avansată și transdisciplinaritate
 3. Recunoașterea meritului
 4. Responsabilitatea individuală și publică
 5. Libertatea academică
 6. Solidaritate și respect reciproc
 7. Diversitate
 8. Personalizare
 9. Transparență
 10. Onestitate

– Date de contact ale instituției precum și ale instituțiior aflate în subordine (acolo unde este cazul):

Sediul principal UVT: Bd. Vasile Pârvan nr. 4, Timișoara, cod poștal 300223, județul Timiș, România

Tel. +40 256 592 111, E-mail: secretariat.uvt@e-uvt.ro

Facultatea de Arte și Design: 0256 592 900 / secretariat.arte@e-uvt.ro

Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie: 0256 592 622 / secretariat.cbg@e-uvt.ro

Facultatea de Drept / 0256 592 400 / secretariat.drept@e-uvt.ro

Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor: 0256 592 506 / secretariat.feaa@e-uvt.ro

Facultatea de Educație Fizică și Sport: 0256 592 129 / secretariat.sport@e-uvt.ro

Facultatea de Fizică: 0256 592 298 / secretariat.fizica@e-uvt.ro

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie: 0256 592 164 / secretariat.litere@e-uvt.ro

Facultatea de Matematică și Informatică: 0256 592 364 /secretariat.mateinfo@e-uvt.ro

Facultatea de Muzică și Teatru: 0256 592 650 / muzicateatru.secretariat@e-uvt.ro

Facultatea de Sociologie și Psihologie: 0256 592 320 / secretariat.sociopsiho@e-uvt.ro

Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării: 0256 592 132 / secretariat.pfc@e-uvt.ro

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic: 0256 592 151 /

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal