Un sandvici, o solutie pentru gustare

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Un sandvici, o solutie pentru gustare
  • Pleaca copilul la scoala repede, de pregatit un pachetel, adica un sandvici.
  • Plecam noi la munca, sa ne punem repede ceva la pachet, un sandvici.
  • Plecam intr-o excursie pe munte, ce punem la pachet in rucsac repede? Un sandvici.

Ce inseamna pentru majoritatea, un sandvici ?

Doua felii de paine, putin unt sau margarina, o felie de salam, de sunca, de parizer, de muschi, fiecare dupa posibilitati, putin mustar sau ketchup, poate si o frunza de salata sau doua felii de rosii sau castravete, sau inlocuim carnea cu doua felii de cascaval sau branza topita, sau mozarela telemea sau iarasi fiecare dupa posibilitati, sau dupa gusturile fiecaruia. Si cred ca fiecare dintre noi a avut parte de o astfel de gustare.

Dar oare ne gandim cand cumparam painea sa fim atenti la eticheta si ce contine? La margarina sau unt? La ketchup, mustar, la produsele din carne, sau care par carne? La cele din lapte sau care par a fi din lapte?

Echipa de la InfoCons a facut o cercetare si am descoperit ca un sandvici poate ajunge si la 45 de E-uri, deci este un sandvici EEEEEEEEE, si nu am pus atatea E-uri ca sa terminam pagina, doar sa numeri pana la 45, si ai nevoie de apa ca ti se va usca gura, dar pregatind o astfel de gustare pentru copiii nostri sau pentru noi, realizam acest pericol ?

Atentie la ce cumparam, sa citim eticheta, sa ne informam pentru ca dupa, de obicei este destul de tarziu si cumularea unor astfel de E-uri care se repeta in multe dintre elementele ce compun un sandvici, si daca mai adaugam o bautura racoritoare si ceva dulce ne putem trezi ca doar la o masa ajungem sa ingeram aceleasi E-uri de 3-4-5 ori, sau mai mult si astfel doza de inhalare va ajunge sa fie periculoasa.

Descarca aplicatia gratuit, InfoCons, informeaza-te, acceseaza dictionarul gratuit de E-uri din site-ul InfoCons si ia atitudine. Trebuie sa intelegem sa cumparam ce dorim fiecare.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu