Ce cumpărăm? Biblia incepe cu mențiunea ‘și s-a făcut Lumină!’

Noi cum facem lumină? Cu ce? Cumpărăm un bec și? Avem lumină ?! Albă? Galbenă? La ce intensitate? Este bună pentru ochii noștri? Ne stricăm vederea? Sau important este să avem lumină și atât!?

Pe piață este interzisă vânzarea becurilor cu incandescență, celebrele becuri care se mai ardeau și vedeam filamentul. Cu toate acestea, sunt la vânzare și au mențiunea ‘doar pentru uz industrial!’ Adică? Putem cumpăra sau nu? Sunt interzise sau nu? Nu mai ințelege nimeni…

Acum nu mai cumpărăm un bec de 40-60-75-100W, pentru că nu mai poți cumpăra și lua în watti. Acum trebuie în lumeni… În ce? Da! În lumeni! Adică?

Trebuie, de asemenea, să avem grijă la temperatura de căldură care trebuie să fie de 3000 de kelvini. Adică? In caz contrar, îți strici vederea, ai simptome de oboseală, de letargie, somnolență…Ar părea prospectul unor medicamente cu contraindicații…dar acestea sunt aspecte reale.

InfoCons a testat becurile de pe piață. Vezi la secțiunea de teste comparative care, cum și ce fac, pentru a ști ce și cum să cumperi.

Nu uita! Ai garanție doi ani și dacă ai o problemă mergi cu becul de unde l-ai cumpărat și schimbă-l. Însă, păstrează bonul fiscal!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu