Bucuresti, 3 martie 2015 – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons face public studiul general privind camerele foto. In cadrul testului, care va fi lansat in curand, au fost selectionate un numar de 115 modele de la o gama variata de de producatori, dintre care amintim: Canon, Casio, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Ricoh, Samsung si Sony.

Modelele testate se gasesc la vanzare pe tot teritoriul UE, iar A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons isi propune ca, in baza dreptului fundamental al consumatorului de a alege in cunostinta de cauza, sa informeze corect consumatorii romani atat din tara, cat si din diaspora pentru a ajuta in alegerea corecta si in cunostiinta de cauza.

Au fost testati parametrii grupati astfel :

  • Calitatea imaginii (45 parametri)
  • Flash (5 parametri)
  • Calitatea filmarii (10 parametri)
  • Monitor (10 parametri)
  • Usurinta in utilizare (30 parametri)

In ceea ce priveste ratingul general, clasamentul este urmatorul (notarea este de la 1 la 10, unde 1 este cel mai slab calificativ, iar 10 este cel mai mare).

Top cinci modele

Producator Model Nota
Canon PowerShot G1 X Mark II 7,9
Panasonic Lumix DMC-GH4H + LUMIX G VARIO 14-140 mm 7,9
Nikon Df + AF-S Nikkor 50mm 1:1.8G SE 7,9
Olympus OM-D E-M1 + M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm 1:2.8 PRO 7,9
Panasonic Lumix DMC-FZ 1000 7,8

Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atat pe piata romaneasca, cat si pe cea europeana. Este derulat de InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons (membra cu drepturi depline in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse si servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza. Informatiile complete privind masinile de spalat rufe pot fi consultate pe platforma www.teste-comparative.ro, singurul portal online de acest fel din Romania pe care consumatorii pot gasi mii de produse de larg consum testate in laboratoare independente.

         Despre: International Consumer Research & Testing (ICRT) este unica organizatie internationala independenta specializata in cercetare si testare in domeniul protectiei consumatorului. ICRT este un consortiu global, avand ca membri peste 35 de organizatii de protectia consumatorilor dedicate cercetarii si testarii de produse si servicii in interesul consumatorilor din intreaga lume.

        Despre: InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – o9atitudine ! – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

            Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal