InfoCons a realizat un studiu comparativ privind situația toaletelor publice, a cișmelelor publice și a fântânilor artizanale din București, în toate cele 6 sectoare, dar și pentru cele din administrarea companiei APA NOVA BUCUREȘTI.

Citește și:

-Diferențele uriașe dintre județe pentru cheltuielile deszăpezirilor

-Untul, sărac în proteine – studiu asupra valorilor nutriționale

În urma acestui studiu concluziile au fost următoarele:

-220 de toalete publice sunt în aria Municipiului București, aflate în subordinea Primăriilor de Sector sau a Administrației lacuri, parcuri și agrement București, toaletele fiind împărțite în 2 tipuri: ecologice și automate.

cele mai multe toalete publice se află în subordinea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, cu un total de 114 toalete publice în subordine, respectiv 52% din total. Acestea sunt împărțite de asemenea în toalete ecologice (97) și toalete automate (17).

-la polul opus se află Primăriile Sectoarelor 2 și 5 care au doar 3 toalete publice în subordine fiecare, respectiv 1% din totalul de toalete.

-pe raza municipiului București se află un total de 270 de cișmele și doar 20 de fântâni arteziene și 20 de fântâni furnizoare de apă potabilă.

Vezi aici tabelul complet al toaletelor publice.

Din prisma perioadei de funcționare:

37,5% din instituții nu au menționat programul de funcționare al toaletelor publice, respectiv Primăriile Sectoarelor 3 și 5 și Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

doar toaletele aflate în subordinea Primăriei Sectorului 1 și cea din Piața Veteranilor I din cadrul Primăriei Sectorului 6 au un program de funcționare NON-STOP.

-50% din toalete au un program de funcționare de dimineața (orele 7.00-8.00) până seara (orele 21.00-22.00)

-toate cele 270 de cișmele și 40 de fântâni funcționează constant, exceptând lunile care nu prezintă vreme favorabilă.

Citește și:

-Cum să-ți protejezi animalul de căpușe

-Care sunt documentele necesare călătoriei pentru cetățenii UE

Vezi aici tabelul complet al cișmelelor și al fântânilor.

Per total, în funcție de localizarea toaletelor, cișmelelor și a fântânilor:

74 de toalete publice sunt situate în Sectorul 1 al Capitalei, 16% dintre acestea fiind automate. De asemenea, tot în Sectorul 1 există 59 de cișmele și 5 fântâni arteziene.

9 toalete publice sunt situate în Sectorul 2 al Capitalei, 44% dintre acestea fiind automate. De asemenea, tot în Sectorul 2 există 58 de cișmele și 20 de fântâni furnizoare de apă potabilă.

17 toalete publice sunt situate în Sectorul 3 al Capitalei, una singură fiind automată. De asemenea, tot în Sectorul 3 există 43 de cișmele și 10 fântâni arteziene.

42 de toalete publice sunt situate în Sectorul 4 al Capitalei, aproximativ 20% dintre acestea fiind automate. De asemenea, tot în Sectorul 4 există 25 de cișmele și 4 fântâni arteziene.

14 toalete publice sunt situate în Sectorul 5 al Capitalei, una singură fiind automată. De asemenea, tot în Sectorul 5 se găsesc 24 de cișmele publice.

64 de toalete publice sunt situate în Sectorul 6 al Capitalei, 21% din totalul acestora fiind automate. De asemenea, tot în Sectorul 6 sunt 61 de cișmele și o singură fântână arteziană.

Tabelul complet al studiului poate fi vizualizat aici.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal