Studiu carne de pui (piept de pui refrigerat) – InfoCons protectia consumatorilor te informeaza

Studiu carne de pui (piept de pui refrigerat) – InfoCons protectia consumatorilor te informeaza

InfoCons a realizat un studiu pe produsele tip piept de pui refrigerat din punctul de vedere al diferentei dintre masa neta declarata si masa de produs dupa preparare termica (pe grill la o temperatura de maxim 300 grade).

 

Studiul a fost realizat pe produsele tip piept de pui refrigerat de la urmatorii producatori/importatori/distribuitori :

  • FRAGEDO;
  • MEGA IMAGE ;
  • AGRICOLA;
  • BRAVIS;
  • COCO RICCO ;

 

In ruma studiului realizat au reiesit urmatoarele : 

  • Diferenţa dintre masa netă declarată/masă netă cântarită în stare congelată – masa neta declarată a fost mai mare decât cea cântărită în toate cazurile, cu 3,4-8,2 %,
  • Pierderi în greutate după tratamentul termic variaza intre 22,9 -35,9%
  • Din punct de vedere senzorial – o singură probă neconformă, cu data de expirare în aceeaşi zi, care prezintă modificări de culoare şi miros usor înţepător.

Analizele au fost realizate in cadrul unui laborat acreditat.

 

Studiul integral poate fi accesat AICI 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Te-ar putea interesa și