A devenit unul dintre cele mai populare ingrediente folosite de consumatori. Este utilizat în guacamole, sandvișuri sau pe pâine prăjită, dar este oare și benefic organismului nostru?

Citește și:

ANCOM propune reducerea tarifelor pentru terminarea apelurile mobile

O jumătate de avocado de mărime medie conține 114 calorii și 10 grame de grăsime, o cantitate foarte mare pentru un fruct. Însă grăsimile dintr-un avocado sunt, în proporție de 64%, mononesaturate, acesta fiind cel mai sănătos tip de grăsimi alimentare, deoarece scad nivelul colesterolului, reducând astfel riscul de atac de cord sau infarct.

De asemenea, acest fruct este bogat în vitamine și minerale, conținând acid folic (vitamina B9), vitaminele B6, C, E și K. Un avocado conține mai mult potasiu decât o banană, și are aproximativ 10 grame de fibre, aproape 40% din totalul cantității de care aveți nevoie zilnic.

Grăsimea din avocado ajută corpul să absoarbă antioxidanții (precum luteina) mult mai ușor – nu doar cei prezenți în avocado, ci și din alte fructe sau legume pe care le consumați în același timp. Așadar, o gustare cu guacamole și crudități, sau câteva bucăți de avocado puse într-un smoothie, într-o salată sau chiar într-o omletă, pot fi mese foarte nutritive în cazul în care urmați o dietă.

Citește și:

Cum să depozităm corect alimentele pentru a le prelungi viața !!!!

Conținutul bogat de grăsimi și fibre fac din avocado un aliment foarte hrănitor. Guacamole este probabil cel mai cunoscut preparat pe bază de avocado, însă există multe alte utilizări pentru acest fruct popular. O felie de pâine prăjită cu avocado (amestecat cu sare și piper) și 2 felii de roșii deasupra poate fi un mic dejun sănătos și delicios.

Este important, atunci când cumpărați avocado, să alegeți fructele mai tari, deoarece acestea vor fi perfecte pentru consum în 3 sau 4 zile (și puteți grăbi procesul, ținându-le departe de lumina soarelui, într-o pungă de hârtie, lângă o banană). Astfel survine singura problemă a acestui fruct: faptul că, în cea mai mare parte a timpului, va trebui să planificați exact când îl veți consuma. Cu toate acestea, numeroasele beneficii ale avocado-ului îl fac unul dintre cele mai sănătoase alimente.

Sursa: consumerreports.org

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal