Ziua Internațională a Poeziei este sărbătorită anual în data de 21 martie și servește ca o amintire a puterii poeziei de a inspira, de a provoca gândirea și de a promova creativitatea. Această zi onorează poeții din trecut și din prezent, recunoscându-le contribuțiile în domeniului culturii și impactul lor asupra societății.

În România, poezia ocupă un loc important în peisajul cultural, istoria literară a țării aducând în prim plan personalități precum Mihai Eminescu. Poezia reprezintă ca mijloc de păstrare a limbii, memoriei și patrimoniului național și internațional, oferind în același timp o platformă pentru voci contemporane.

Cultura trebuie înțeleasă, promovată și respectată, ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educație formală, în familie, în școală, etc.), participare pasivă (consumator de artă) sau activă la actul de creație (valorificarea înzestrării native), precum și protejarea drepturilor de autor ale artiștilor.

Protecția drepturilor de autor și a altor drepturi de proprietate intelectuală este foarte importantă pentru a susține creativitatea și inovația poeților. Este esențial să luptăm împotriva contrafacerii și a plagiatului în artă pentru a menține integritatea creațiilor artistice și pentru a asigura că artiștii sunt recunoscuți și răsplătiți pe măsura efortului lor.

De Ziua Internațională a Poeziei, InfoCons celebrează puterea transformativă a artei și reafirmă angajamentul său față de moștenirea durabilă a expresiei poetice. Oferă și tu un mediu sigur pentru ca artiștii să-și exprime liber viziunea și talentul!

Fii creativ cu o9atitudine pentru cultură!