Unele dintre petele de pe exteriorul dinților tăi pot fi îndepărtate în timpul unei curățări dentare tipice. Dar s-ar putea să vă întrebați despre albirea dinților, fie la cabinetul dentistului, fie folosind un kit la domiciliu.
Ingredientul activ din majoritatea produselor de albire dentară nu este înălbitorul de uz casnic pe care îl utilizați pentru rufe, ci peroxidul de hidrogen (sau un compus înrudit).
Citește și: Șase milioane de persoane lucrează în UE în domeniul transporturilor în 2021 conform Eurostat
Albirea la domiciliu, care poate implica produse precum benzi de albire sau geluri și tăvi, poate fi eficientă, spune Markowitz. Dar, în general, durează mai mult pentru a vedea rezultate cu acele tratamente decât cu albirea profesională, deoarece tratamentele în cabinet se fac cu concentrații mai mari de peroxid.
Citește și: Fumatul în spații publice interzis minorilor
Totuși, cel mai bine este să evitați să încercați să vă albiți dinții rapid – înaintea unui eveniment mare precum o nuntă, de exemplu, spune el. Asta pentru că, cu cât concentrația de agenți de albire utilizați (fie că sunt administrate acasă sau profesional), cu atât este mai probabil să experimentați principalele efecte secundare ale albirii: iritația gingiilor și sensibilitatea dentară (care implică adesea o senzație de durere). Concentrațiile mari ar putea chiar deteriora dinții. În schimb, albirea este cea mai bună dacă se face lent în timp, folosind concentrații scăzute de agenți de albire. Carey, profesorul de la Universitatea din Colorado, recomandă persoanelor care înălbesc acasă să citească instrucțiunile produsului și să le urmeze întocmai.
Sursa: Consumer Reports