InfoCons caută un cercetător în științe sociale interesat de promovarea și respectarea drepturilor consumatorilor. Poziția este remunerata pentru 12 luni full-time, începând din septembrie 2023, cu posibilitate de prelungire. Poziția propusă este în cadrul a două proiecte europene în derulare: SOTERIA și TrustAware.

Un cercetător în științe sociale efectuează investigații și studii sistematice asupra diferitelor aspecte ale societății, comportamentului uman și fenomenelor sociale.

Atribuțiile jobului: de a colecta, analiza și interpreta date, pentru a obține cunoștințe noi despre diferite probleme sociale, tendințe sau modele. Informațiile vor putea fi folosite pentru a lua decizii corecte, contribuind la progresul societății.

Prezentare generală a postului:

Cercetătorul este responsabil pentru planificarea, proiectarea, desfășurarea și analiza rezultatelor cercetării sociale. Colectarea datelor se va realiza prin diverse metode, spre exemplu anchete, interviuri, observații și chestionare, iar rezultatele obținute vor fi interpretate pentru a oferi informații valoroase asupra comportamentului uman și a tendințelor societale.

Responsabilități principale:

Proiectarea și planificarea cercetării: identificarea subiectelor de cercetare relevante și formularea de întrebări sau ipoteze de cercetare; dezvoltarea metodologiilor de cercetare în concordanță cu obiectivele cercetării; crearea planurilor detaliate de cercetare, inclusiv termene, bugete și resursele necesare.

Colectarea datelor:

Selectarea metodelor adecvate de colectare a datelor, cum ar fi sondaje, interviuri, focus grupuri, observații și analiza de conținut. Recrutarea de participanți sau respondenți asigurându-vă că sunt utilizate tehnici de eșantionare adecvate. Respectarea normele etice și păstrarea confidențialității datelor personale ale participanților.

Analiza datelor:

Pregătirea datele colectate pentru analize științifice; utilizarea de tehnici statistice și instrumente software adecvate pentru analiza datelor cantitative și calitative; interpretarea rezultatelor și formularea de concluzii pentru a răspunde la întrebările de cercetare.

Redactarea raportului:

Rezumarea rezultatelor cercetării în rapoarte concise sau în lucrări academice; comunicarea constatărilor folosind un limbaj clar și concis, grafice și alte instrumente vizuale; formularea de recomandări bazate pe rezultatele cercetării.

Diseminare și prezentare:

Prezentarea concluziilor cercetărilor către diverse audiențe, factorii decizionali, grupuri comunitare și publicului larg; organizarea/participarea la conferințe, seminarii și ateliere pentru a împărtăși informații despre cercetare și pentru a fi la curent cu tendințele actuale.

Colaborare:

Colaborarea cu alți cercetători sau/și profesioniști din domenii conexe, pentru a îmbunătăți rezultatele cercetării; stabilirea de legături cu alte organizații, instituții și grupuri comunitare pentru a colecta date relevante și pentru a asigura aplicabilitatea cercetării.

Considerații etice:

Menținerea standardelor etice în toate activitățile de cercetare, colectarea consimțământul informat și utilizarea responsabilă a datelor.

……………..

Calificări și abilități:

Participanții eligibili trebuie să dețină un masterat/doctorat în științele sociale sau într-un domeniu relevant, cum ar fi psihologia, asistența socială sau discipline conexe și un nivel bun de cunoaștere a limbii engleze.

Competențe în metodologii de cercetare, tehnici de colectare a datelor și analiză statistică.

Abilități de gândire analitică și critică.

Abilități excelente de comunicare scrisă și verbală pentru raportarea și prezentarea rezultatelor cercetării.

Cunoașterea ghidurilor și reglementărilor etice legate de cercetarea socială.

Atenție la detalii și abilitatea de a lucra independent, dar și ca parte a unei echipe.

Familiarizare cu instrumentele de cercetare (de exemplu, SPSS, NVivo, jamovi, JASP, etc.).

Abilități de organizare și de gestionare a timpului.

 

Cei interesați pot trimite un e-mail pe adresa office@infocons.ro pana pe 27 august (ora 24.00) ce va conține:

1. Un CV actualizat, inclusiv 3 referințe;
2. O scrisoare de intenție în limba engleza;
3. Un eseu 1500/3000 cuvinte cu subiectul ”protecția consumatorului”.