ECOTIC a premiat câștigătorii din Gala Premiilor pentru un Mediu Curat 2022 !

ECOTIC a decernat , luni , 12 decembrie ,  Premiile pentru un Mediu Curat din acest an , în prezența a peste 100 de persoane , reprezentanți ai autorităților publice , ale companiilor și ONG-urilor implicate în domeniul protecției mediului .

Gala Premiilor pentru un Mediu Curat identifică și promovează de 14 ani personalități , proiecte , și inițiative dedicate protecției mediului . În tot acest timp peste 700 de proiecte au fost înscrise în competiție de către instituții publice , de învățământ , companii și ONG-uri .

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

PROIECTE DE MEDIU

EDUboost dezvoltat de Asociația pentru educație digitală Bigger Picture

EDUboost este o serie de podcasturi in care au fost prezentate celor mici o serie de  „ teme pentru oameni mari la mintea copiilor ”: Ce este încălzirea globala ? Ce este sustenabilitatea ? De ce e bine să colectezi separat deșeurile ? Ce înseamnă sa reciclezi ? Ideea EDUboost pornește de la un insight relevant : copiii își doresc sa învețe lucruri noi prin mijloace digitale , joc și mai ales poveste .

Citeste si : Bomboanele de Crăciun – până la 70,3% zaharuri din glucide pentru 100 de grame de produs !

Eco Frequencies : Binaural Therapy dezvoltat de Asociația MACAIA ( PLASTIC Art Performance Collective ) 

Eco Frequencies : Binaural Therapy este un proiect cultural , de activare participativă prin încurajarea activării culturale și sociale în jurul conștientizării importanței naturii în sănătatea mentală .

Aplicația mobilă bonapp.eco

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Bonapp.eco este un start-up românesc , lansat în 2021 , a cărui misiune este să reducă risipa alimentară . Prin aplicație , utilizatorii pot achiziționa produse nevândute până la final de zi , sau produse care urmează să expire , cu discount-uri începând de la 50% . Peste 11 tone de alimente au fost salvate de risipă alimentară .

PREMIUL SPECIAL dedicat INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Școala Gimnazială nr.11 , Buzău este prima școală circulară din România . Toată energia unității de învățământ este obținută ecologic , iar apa de ploaie este reutilizată . De asemenea , în cadrul unității se colectează separat deșeurile generate .

Citeste si : Descarcă plăcuțele cu numerele utile și de urgență la nivel local pentru unitățile de cazare și agențiile de turism

PERSONALITATEA DE MEDIU A ANULUI

Allen Coliban – Primarul Municipiului Brașov , a fost nominalizat de către public și ulterior ales de juriu . Publicul a apreciat achizițiile de autobuze electrice , încurajarea folosirii transportului în comun și instalarea de ecoinsule pentru colectarea separată a deșeurilor .

PREMIUL SPECIAL dedicat JURNALIȘTILOR

Citeste si : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Acest premiu a fost câștigat de către Alina- Elena Vasiliu care este de 7 ani redactor la Ziarul Financiar , iar din 2021 a preluat proiectul Economia Verde , o serie de emisiuni , conferințe , video-conferințe pe tema sustenabilității , acestea fiind completate de Pagina Verde ce conține apariții săptămânale . A scris câteva sute de articole pe teme precum : poluarea fonică , a aerului, reciclare , transport sustenabil , start-upuri verzi și despre activitatea ONG-urilor de mediu .

ECOTIC a premiat câștigătorii din Gala Premiilor pentru un Mediu Curat 2022! InfoCons Protectia Consumatorilor