Normele europene privind protecția consumatorilor caută să garanteze că atunci când achiziționați produse și servicii în UE dispuneți de informații clare despre produsul sau serviciul achiziționat , prețul său , costurile de transport și livrare , precum și de informații despre drepturile care vă revin dacă apar probleme .

Citește și : Ziua Mondială a Eficienței Energetice – Află care este costul real al electronicelor și electrocasnicelor cu Aplicația InfoCons !

Transparența online . În calitate de consumator , aveți dreptul să cunoașteți statutul oricărui vânzător online . Piețele online trebuie să indice dacă un vânzător este comerciant (societate înregistrată sau PFA) ori persoană fizică . Această distincție este importantă, deoarece beneficiați de protecție în temeiul legislației UE privind protecția consumatorilor numai în cazul în care cumpărați de la un comerciant . Piața online trebuie să vă avertizeze cu privire la acest lucru atunci când alegeți o ofertă din partea unei persoane fizice .

Citește și : Ce este SAL ?

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Drepturile consumatorului