InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România te informează .
Inegalitatea dintre femei și bărbați este prezentă în multe domenii , iar unul dintre domeniile în care acest lucru este cel mai dezbătut este cel al veniturilor . O modalitate de măsurare a acestui dezechilibru este diferența de remunerare între femei și bărbați , care arată diferența dintre câștigul salarial mediu brut pe oră al bărbaților și al femeilor, exprimată ca procent din câștigul salarial mediu brut pe oră al bărbaților . Acest indicator este calculat pentru întreprinderile cu 10 sau mai mulți angajați .
Citeste si : Reducerea amprentei de carbon – sfaturi și sugestii
În 2020 , câștigurile orare brute ale femeilor au fost în medie cu 13,0% mai mici decât cele ale bărbaților în UE . În decurs de opt ani, între 2012 și 2020, diferența de remunerare între femei și bărbați în UE s-a redus de la 16,4 % la 13,0 %.
Diferența de remunerare neajustată între femei și bărbați a variat între statele membre ale UE , cele mai mari diferențe fiind observate în Letonia (22,3%), Estonia (21,1%), Austria (18,9%) și Germania (18,3%).
Citeste si : Ai grijă ce semnezi! Dicționarul cu termeni din asigurări disponibil în Aplicația InfoCons!
La celălalt capăt al scalei, diferențele au fost cele mai mici în Luxemburg (0,7%), România (2,4%), Slovenia (3,1%) și Italia (4,2%).
Citeste si : Conducătorii auto pot prezenta asigurarea RCA în format electronic
Sursa : Eurostat