Contractul individual de muncă – Informații utile

InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România  te informează .

Modelul-cadru al contractului individual de muncă, ce a fost stabilit prin Ordinul Ministrului Muncii și Solidarității Sociale Nr. 2171/25.11.2022, apărut în Monitorul Oficial al României la data de 09.12.2022 și Modalități de completare a contractului individual de muncă în conformitate cu prevederile art. 31 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii , republicată , cu modificările și completările ulterioare , la încheierea contractului individual de muncă , pentru verificarea aptitudinilor salariatului , se poate stabili o perioadă de probă , în limitele prevăzute de actul normativ , în zile calendaristice . Însă , pentru contractul individual de muncă încheiat pe durată determinată , la art. 85 din același act normativ este prevăzut faptul că perioada de probă se stabilește în zile lucrătoare , numărul acestora fiind diferit în funcție de durata contractului .

Citeste si : Alertă InfoCons ! Gustare de post cu până la 50 E-uri !

Prin urmare , completarea punctului D lit. a) din modelul – cadru al contractului individual de muncă , se va realiza după cum urmează :

A. în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată nedeterminată , perioada de probă se va stabili în zile calendaristice, barându-se sintagma “ lucrătoare în cazul contractului individual de muncă pe perioadă determinată ” de la punctul respectiv ;

Citeste si : Alertă InfoCons ! Pate de post cu până la 13 E-uri ! Tu știi ce consumi în Postul Crăciunului ?

B. în cazul contractului individual de muncă încheiat pe durată determinată , perioada de probă se va stabili în zile lucrătoare , barându-se termenul “ calendaristice ” de la punctul respectiv .

Modelul cadru al contractului individual de muncă poate fi vizualizat AICI. 

Citeste si : Alertă InfoCons : Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Sursa : Inspectia Muncii 

Contractul Individual de Munca Model Cadru InfoCons Protectia Consumatorului