Căile navigabile interioare : 4 tipuri de mărfuri reprezintă 64% din trafic conform Eurostat

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Căile navigabile interioare : 4 tipuri de mărfuri reprezintă 64% din trafic conform Eurostat

În 2021, 136 de miliarde de tone-kilometri (tkm) au fost parcurse de transportul de mărfuri pe căi navigabile interioare în UE . Patru tipuri de mărfuri au reprezentat 87 de miliarde de tkm (64% din totalul tkm efectuate pe căile navigabile interioare din UE ).

Citește și : Unde reclam asociația de proprietari ?

Aceste patru tipuri de bunuri erau :

  • produse de minerit și de carieră, altele decât cărbunele, lignitul, petrolul brut și gazele naturale, în principal minereuri metalice sau piatră, nisip, pietriș și altele similare (32 de miliarde de tkm, adică 24% din toate tkm efectuate pe căile navigabile interioare ale UE în 2021)
  • cocs și produse petroliere rafinate, în principal produse petroliere rafinate lichide (21 miliarde tkm, sau 15 %);produse din agricultură, silvicultură și pescuit, în principal cereale (18 miliarde tkm, sau 13%);
  • și produse chimice, în principal compuși de azot și îngrășăminte, precum și produse chimice organice sau minerale de bază (16 miliarde tkm, adică 12%).

Citește și : Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie! Instrumentul prin care afli dacă produsule pe care le consumi conțin alergeni !

Transport maritim InfoCons Protectia Consumatorilor