Aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali, utilizat încă din cele mai vechi timpuri în imperiul Roman şi Egiptul antic. Este un gaz incolor, obţinut prin arderea sulfului. Acest gaz se dizolvă în faza apoasă a alimentului supus conservării şi formează agentul reactiv, cu condiţia ca alimentul să aibă pH acid (mai mic decât 7). Astfel se previn degradările enzimatice şi bacteriene. Fiind oxidant, se mai utilizează şi ca agent de albire pentru făină, dar, în general el modifică (oxidează) culoarea naturală a alimentelor şi reduce cantitatea de vitamine din acestea. Prin încălzirea alimentului, aditivul se elimină sub formă de gaz. Când este ingerat, se descompune în ficat în sulfaţi inofensivi şi este eliminat prin urină.
Impactul pestei porcine africane asupra consumatorilor
Cantitate max zilnica permisa/corp: 0,7 mg/kg corp
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,7 mg/kg corp, doză ce poate fi uşor depăşită prin consum cumulat de produse ce conţin conservanţi derivaţi de sulf.
Doza de încorporare în alimente: 10-2000 mg/kg sau mg/l
Nitrit de sodiu – E250 – Știți ce reprezintă?
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente
Efecte secundare: DA
Descriere efecte secundare: La persoanele astmatice poate provoca probleme respiratorii.
Contraindicatii: DA
Top 10 InfoCons – Plicurile de răceală cu cel mai mare conținut de zahăr/100g
Descriere contraindicatii: In doze mari, poate cauza alergii si probleme digestive.
Utilizabil pentru copii: NU
Descriere utilizare copii: Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!
Nr. de tel – 021.9615 sau *9615
Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro