Știi ce este aditivul alimentar E401 – Alginat de Sodiu ? Alegi Bine , Mănânci Bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
Aditivul alimentar E401 este un agent de îngroșare, gelifiere, de glazurare și de stabilizare. Este sarea de sodiu a acidului alginic. În structura sa întră sarea de sodiu a acidului β-D-manuronic și a acidului α-L-guloronic.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează despre riscurile acoperite de asigurarea de viață
Aditivul alimentar E 401 se utilizează în cantitățile prevăzute de rețete în:
– toate produsele lactate,
– dulciuri,
– creme,
– sosuri,
– înghețate,
– fructe și legume prelucrate, conservate,
– produse din carne,
– suplimente alimentare etc.
Alginatul de sodiu alimentar este utilizat pe scară largă în alimente, în special în produsele congelate pe bază de lactate (de exemplu, înghețate, iaurturi, budinci, sos de brânză și deserturi) datorită proprietăților sale de îngroșare, gelificare și stabilizare.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorului anunță – tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor 2026 este „ Produse sigure – consumatori încrezători ” !
- Agent de îngroșare: Conferă o consistență mai groasă produselor.
- Stabilizator: Ajută la menținerea omogenității amestecurilor, prevenind separarea ingredientelor (ex. în sosuri sau creme).
- Gelifiant: Permite formarea de geluri (ex. în gemuri, jeleuri).
- Emulgator: Ajută la amestecarea ingredientelor care în mod normal nu s-ar combina (ex. apă și ulei).
Pentru mai multe informații despre E401 , click AICI .
Alegi Bine , Te Simți Bine !
Semnătura : Departamentul InfoCons Protecția Consumatorilor de Comunicare


















