« Înapoi la index

Aditiv alimentar cu rol de emulgator, stabilizator, agent de îngroşare şi de aglomerare. Este sarea de sodiu a acidului alginic. Se utilizează în cantităţile prevăzute de reţete în toate produsele lactate, în dulciuri, creme, grăsimi emulsionate tartinabile cu sau fără arome, sosuri, îngheţate, fructe şi legume prelucrate, conservate, produse din carne, suplimente alimentare etc.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Nespecificat
Descriere cantitate max zilnica permisa: Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă admisă.
Doza de încorporare în alimente: 500 mg/kg
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente: 500 mg/kg.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: Nu s-au semnalat efecte secundare la cantitatile incorporate in alimente.
Contraindicatii:DA
Descriere contraindicatii: Cantităţile prea mari pot duce la anemie, prin eliminarea masivă a fierului din organism.
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.

« Înapoi la index