Știi ce este aditivul alimentar E300 – Acid Ascorbic ? Mănânci Bine , Te Simți Bine cu InfoCons Protecția Consumatorilor !
E 300, acidul ascorbic este un aditiv alimentar care face parte din categoria antioxidanților.
În industria alimentară, acidul ascorbic este unul dintre cei mai utilizați aditivi nutritivi ca: agent antioxidant, agent de conservare, inhibitor de nitrozamină, fortifiant etc.
Este cea mai răspândită vitamină din natură, mai ales în regnul vegetal. Vitamina C poate fi sintetizată și în regnul animal, dar oamenii nu au această capacitate de a o sintetiza.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorilor te informează despre riscurile acoperite de asigurarea de viață
- Antioxidant: Protejează alimentele de alterare, menținând culoarea, gustul și prospețimea.
- Regulator de Aciditate: Ajută la menținerea pH-ului în produse.
- Îmbunătățește Aluatul: În panificație, întărește aluatul, îmbunătățește textura și volumul.
- Adaugă vitamine: Adăugat în sucuri, gemuri, compoturi pentru a spori conținutul de Vitamina C.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – InfoCons Protecția Consumatorului anunță – tema Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor 2026 este „ Produse sigure – consumatori încrezători ” !
Care sunt caracteristicile aditivului E 300?
Vitamina C este solubilă în apă rece (1:4), în apă caldă (1:0,8), în alcool absolut (1:50) și în glicerină (1:100). Este insolubilă în benzen.
Pentru mai multe informații despre E300 , click AICI .
Alegi Bine , Te Simți Bine !
Semnătura : Departamentul InfoCons Protecția Consumatorilor de Comunicare


















