Știați că…
Cei mici sunt expuşi riscului de înghiţire a produselor dăunătoare folosite în jurul casei. Potrivit guvernului Marii Britanii, otrăvirea cu substanţe solide și lichide a reprezentat 1 din 25 accidente la copiii sub vârsta de patru ani și a însumat aproape 28.788 otrăviri la nivel național numai în 1999.
În această situaţie, ISO a publicat un standard care permite producătorilor să realizeze ambalaje rezistente la acţiunea copiilor, care oferă o barieră fizică adecvată între un copil sub vârsta de cinci ani și o gamă largă de produse periculoase.
Standardul a fost adoptat ca standard român SR EN ISO 8317:2016, Ambalaje rezistente la manipularea lor de către copii. Condiţii și metode de încercare pentru ambalajele care se pot reînchide.
Sfatul nostru
Citiți întodeauna eticheta produselor pe care le achiziționați. Acordați o atenție deosebită precauțiunilor și recomandărilor în caz de înghițire, contact cu pielea sau cu ochii. Păstrați eticheta la îndemână în cazul în care este necesară intervenția cadrelor medicale.
Deșeuri alimentare mai puține = distrugerea pădurilor mai redusă !
Nu lăsați produsele dăunătoare la îndemâna copiilor. Păstrați-le în afara zonei de acces a acestora, de preferat într-un spațiu de depozitare ce poate fi încuiat.
Sursa: ASRO
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!