Stiati ca…

  • la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao trebuie acordata atentie deosebita aspectului ambalajelor (sa nu fie deteriorate);
  • este recomandat sa refuzati sa cumparati ciocolata si produse din cacao preambalate pe ale caror etichete nu este inscrisa data durabilitatii minimale/data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita;
  • prezenta in lista ingredientelor a colorantilor E110-galben portocaliu, E104 – galben de chinolina, E122 – Carmoizina, E129 – Rosu allura, E102 – Tartrazina, E124 – Rosu ponceau trebuie insotita, conform Regulamentul (UE) nr.1333/2008 privind aditivii alimentari, de informatia suplimentara `poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora`.
  • solicitand si pastrand bonul de casa la cumpararea ciocolatei si a produselor din cacao, puteti putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea/siguranta unui produs;
  • nu cumparati ciocolata si produse din cacao din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea sa asigure conditiile optime de transport, depozitare si comercializare si nu va poate elibera bon de casa cu care sa justificati tranzactia comerciala si riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur, care poate sa va afecteze sanatatea.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal