Aplicatia InfoCons ingrediente, aditivi alimentari, calorii Protectia Consumatorilor
Aplicatia InfoCons Ingrediente, sare, zahar, calorii Protectia Consumatorilor

Automobilul in haine de iarna

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Automobilul in haine de iarna

A venit anotimpul rece, pe hornuri ies vălătuci de fum, cerul este gri și încep să danseze fulgii de nea, apar săniuțele si bulgarii de zapadă…un fragment dintr-o compunere la școală sau o descriere a realității.

În această perioadă, toți conducătorii auto încep să se înghesuie la vulcanizări, să-și schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă, se încolonează la service-uri pentru revizie sau verifică instalația de încălzire.

Atenție! Achiziția de anvelope de iarnă folosite nu înseamnă că am și rezolvat problema. Anvelopa trebuie să aibă, din punct de vedere tehnic, normativul de adâncire a șanțului pe anvelopă și să fie pentru sezonul de iarnă. Ar fi bine să primim certificatul de garanție și bonul fiscal pentru a avea siguranța unui produs conform. De asemenea, trebuie să fim atenți că anvelopa, chiar nefolosită dar depozitată timp îndelungat, poate să-și schimbe caracteristicile tehnice de conformitate.

Să avem grijă, totodată, să cerem bonul fiscal și pentru manoperă, centrare sau alte servicii, pentru a nu avea surprize că nu au fost montate conform, că nu au fost bine centrate și se uzează sau crește consumul. Nu în ultimul rând, să avem grijă ca strângerea prezoanelor să fie făcută cum trebuie. Zilele trecute, în București, am vazut cum roata din spate a unei mașini a sărit în timpul mersului și se îndrepta cu viteza spre mine. Spre norocul meu, am putut să o evit, am oprit și am constatat că șoferul respectiv venea de la schimbarea anvelopelor, dar nu luase bonul, iar cei de la vulcanizare uitaseră să strângă prezoanele. Dacă pățeam ceva?!

Așadar, o vizită la service sau la vulcanizare să fie făcută la unități autorizate, să putem verifica pe site-ul RAR să elibereze document fiscal pentru serviciul prestat, să avem garanția lucrării, să achiziționăm produse conforme, noi, cu garanție și bon fiscal.

Vă doresc drum bun, respectând viteza și condițiile de drum! Să ne bucurăm de iarna care bate la ușă, de sărbatori, de fulgii de nea care vor acoperi casele, de zâmbetul copiilor la vederea zăpezii și să trăim fiecare moment la intensitate maximă!

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal