Odată cu sosirea anotimpului cald, ceaiul cu gheață devine una din cele mai populare băuturi la terase, la locul de muncă sau acasă.
În cazul în care doriți să beți ceai cu gheață în zilele toride de vară, ar fi mai bine să vă faceți propriul ceai, decât să cumpărați unul la sticlă de plastic. Puteți să lasați pliculețele de ceai în apă fiartă pentru 5 minute și apoi îl îmbuteliați și îl păstrați în frigider, sau le puteți pune în apă rece timp de 2 ore.
-Studiu comparativ al băuturilor energizante (2015 vs 2018)
Este mai bine să îl lăsați în frigider decât să adăugați gheață, deoarece aceasta din urmă afectează gustul băuturii. Este recomandat să folosiți 8-10 pliculețe de ceai pentru 2 litri de apă.
Puteți să îndulciți ceaiul și fără să adăugați zahăr. Pentru ceaiul verde, puteți adăuga felii de lămâie și mentă proaspătă, în timp ce pentru ceaiul negru, vă puteți folosi de câteva felii de portocală.
Nu uitați însă că antioxidanții din ceaiuri dispar după o perioadă foarte scurtă (conținutul acestora scade cu aproximativ 10 procente pe zi), astfel încât nu este recomandat să fierbeți mai mult ceai decât puteți bea într-o zi sau două.
Sursa: consumerreports.org.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!