Conform unui studiu european cu privire la înțelegerea expresiei “a se consuma de preferință înainte de..` de pe etichetele produselor alimentare, situația la nivelul consumatorilor români cât și la nivel european este următoarea:

  • Depinde de tipul produselor alimentare : RO 14 % ; EU 25%;
  • Produsele alimentare pot fi consumate și după această dată, dar s-ar putea să nu mai aibă aceeași calitate: RO 14 % EU 47 %;
  • Produsele alimentare vor fi sigure pentru consum până la data indicată, dar nu ar trebui să fie consumate după această dată: RO 24% EU 64 %
  • Niciuna dintre variantele de mai sus : RO 4 % EU 3%;
  • Nu știu : RO :12 % ; EU 1%.

Respect mâncării !

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal