România înregistrează cel mai mici cheltuieli pentru pentru asistența medicală față de celelalte state membre ale UE!

În această perioadă dificilă cu noul Coronavirus, este bine de știut cât se cheltuie pentru problemele ce țin de sănătate. Cele mai recente statistici privind cheltuielile curente de asistență medicală (publice și private) arată cum variază cheltuielile pentru asistența medicală în statele membre ale Uniunii Europene (UE). Cheltuielile pentru sănătate în Franța și Germania au fost echivalente cu 11,3% din PIB în 2017, o pondere mai mare decât în orice alt stat membru al UE. Următorul raport cel mai mare a fost observat în Suedia (11,0%). În schimb, cheltuielile de asistență medicală au reprezentat sub 7,5% din PIB în 12 state membre, România înregistrând cel mai mic raport (5,2%).

În medie, în UE, se estimează că, cheltuielile medicale au reprezentat 9,9% din PIB în 2017. În raport cu dimensiunea populației, cheltuielile de asistență medicală au fost cele mai ridicate în rândul statelor membre ale UE în Suedia (5 200 EUR per locuitor), Danemarca și Luxemburg (5 100 EUR per locuitor, fiecare) în 2017, în timp cheltuielile de asistență medicală au fost cele mai mici în România (490 EUR per locuitor ) și Bulgaria (590 EUR per locuitor).

Notă: Uniunea Europeană (UE) include 27 de state membre ale UE. Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal