Protectia-Consumatorilor.ro –o9atitudine! Alege cu grija jucariile pe care le cumperi!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Protectia-Consumatorilor.ro –o9atitudine! Alege cu grija jucariile pe care le cumperi!

              In apropierea Craciunului, exista o crestere a vanzarilor, mai ales, in domeniul jucariilor.
             De aceea, Protectia-Consumatorilor.ro – o9atitudine! te sfatuieste ce trebuie sa faci atunci cand cumperi o jucarie pentru copilul tau.
             In primul rand, citeste toate etichetele de pe jucarii. Un consumator informat verifica recomandarile de varsta si de siguranta. Mai mult, asigura-te ca produsele pe care le achizitionezi au inscris marcajul de conformitate CE.
            Alege intotdeauna jucarii potrivite pentru varsta si abilitatile copilului. Asigura-te ca citesti si urmezi recomandarea de varsta. De exemplu, simbolul 0-3 si cuvintele ‘nu este potrivit pentru copii sub 36 de luni’ insotit de o indicaţie de pericol este un avertisment si nu o recomandare.
            Nu da niciodata jucarii cu piese mici copiilor sub varsta de 3 ani. Acestia au tendinta de a le baga in gura si piesele de mici dimensiuni prezinta un pericol de sufocare.
            Ai grija sa cumperi jucarii de la comerciantii seriosi si sa urmezi cu atentie instructiunile de asamblare si utilizarea corecta.
           Un consumator educat este cel care spune intotdeauna producatorului si autoritatilor publice sau organizatiilor de consumatori, daca a gasit o problema de siguranta, la o jucarie. Daca descoperi produse neconforme, nu ezita sa faci o reclamatie!
            Vizitati acum pagina noastra de Facebook “ Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor o9atitudine` sau site-ul www.protectia-consumatorilor.ro pentru mai multe informatii privind programele noastre de protectia consumatorilor!
 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu