Produse ultraprocesate ?! Mezeluri tip Bacon Casa Gustului cu până la 12.3 grame de acizi grași saturați pentru 100 grame de produs !
InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor de pe etichetele mezelurilor tip Bacon ce se regăsesc pe piața din România.
InfoCons Protecția Consumatorilor te informează : Știi ce mănâncă real prietenul tău cel mai bun , câinele ? InfoCons Protecția Consumatorilor te informează – Hrana uscată pentru câini cu până la 31.5 % proteină brută !
Printre mezelurile tip Bacon analizate , unul dintre produse a fost Bacon Casa Gustului , iar conform informațiilor de pe eticheta produsului au rezultat :
– Valoarea energetică a mezelului tip Bacon Casa Gustului este de 1085 kj , respectiv 261 kcal .
– Cantitate de grăsimi privind mezelul tip Bacon Casa Gustului este de 20.4 grame , în timp ce cantitatea de acizi grași saturați este de 12.3 grame .
– Cantitate de proteine privind mezelul tip Bacon Casa Gustului este de 18.2 grame .
– Cantitate de glucide privind mezelul tip Bacon Casa Gustului este de 1.2 grame , în timp ce cantitatea de zaharuri este de 0.5 grame .
– Cantitate de sare privind mezelul tip Bacon Casa Gustului este de 1.8 grame .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : De Crăciun , alege în siguranță cu Aplicația InfoCons ! Atenție la Alertele Europene privind autoturismele marca Jeep !
– Numărul de aditivi alimentari din mezelul tip Bacon Casa Gustului este de 2 ditivi alimentari / E-uri .
– Aditivi alimentari din mezelul tip Bacon Casa Gustului sunt :
- E452 : polifosfați
- E250 : nitrit de sodiu
Toate mezelurile tip Bacon Casa Gustului studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale , valorile fiind raportate pentru 100 g produs .
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
Aplicația Gratuită InfoCons , dezvoltată transparent și independent , unică la nivel internațional , ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor , având o bază de date cu peste 3.5 milioane de produse .
InfoCons Protectia Consumatorilor te informează : Etichetă curată ? Mezeluri tip crenvurști cu cei mai frecvenți aditivi alimentari ! Alegi bine , te simți bine !
Totodată, Aplicația InfoCons , afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor .
Ce sunt Alimentele Ultraprocesate ?
Alimentele ultraprocesate sunt produse industriale, intens transformate, care conțin ingrediente sintetice (arome, coloranți, îndulcitori, conservanți, emulgatori) și nu se regăsesc în mod normal acasă, fiind concepute pentru a fi hiperpalatabile, cu termene lungi de valabilitate și ușor de consumat. Acestea au un profil nutrițional dezechilibrat (bogate în zahăr, sare, grăsimi, dar sărace în fibre, proteine) și sunt asociate cu riscuri crescute de obezitate, boli metabolice și cardiovasculare, chiar dacă unele par inofensive.
Caracteristici cheie
- Procesare industrială: Trec prin multiple etape tehnologice (extrudare, hidrolizare, pre-frigere).
- Ingrediente non-casnice: Conțin substanțe create în laborator (arome artificiale, îndulcitori, emulgatori, stabilizatori, conservanți).
- Profil nutrițional slab: Bogate în calorii, zaharuri adăugate, sare, grăsimi nesănătoase (trans), dar sărace în nutrienți esențiali (fibre, vitamine).
- Hiperpalatabilitate: Combinația de zaharuri, grăsimi și sare le face extrem de atractive, generând adesea supraalimentare.
- Conveniență: Sunt gata de consum sau necesită doar încălzire, fiind concepute pentru a fi consumate rapid, adesea ca înlocuitor al meselor preparate acasă.
Semnătura : Departamentul InfoCons de Studii și Teste Comparative

















