Ministerul Afacerilor Interne , Secretar de Stat Romeo Simionescu – 20 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Romeo Simionescu

Ministerul Afacerilor Interne

Secretar de Stat

Romeo Simionescu

Stimate domnule Președinte,

Constat cu bucurie dedicarea și implicarea organizației dumneavoastră în lupta pentru protecția consumatorilor din România.

Este un domeniu extrem de important pentru că de calitatea produselor pe care le deținem și consumăm depinde inclusiv sănătatea noastră și a celor dragi noștri.

Am participat la evenimentul organizat de dumneavoastră, cu tema: „Femeia și proprietatea intelectuală: accelerarea inovării și a creativității”, și am considerat necesar să vă transmit, din nou, importanța pe care lupta împotriva contrafacerii produselor o are pentru evoluția societății noastre.

Proverbul „nu sunt îndeajuns de bogat ca să cumpăr lucruri ieftine” definește cuprinzător necesitatea de a educa oamenii să nu se lase înșelați de prețurile reduse pe care produsele contrafăcute le au.

Calitatea slabă a acestor produse poate duce la situația de a achiziționa un produs inutil, care să nu ne ajute cu nimic sau care chiar să ne înrăutățească situația.

Respingând produsele contrafăcute nu doar că ne asigurăm că sănătatea și bunăstarea cetățenilor români nu sunt puse în pericol, dar sprijinim și inovarea, iar inovarea este calea spre evoluție.

Domnule președinte,

Vă încurajez să continuați cu astfel de proiecte și vă asigur de întregul meu sprijin în eforturile dumneavoastră de a informa populația asupra riscurilor la care se expune atunci când achiziționează astfel de obiecte.

Împreună, în timp și cu eforturi susținute, putem reuși să avem un mediu sănătos și o mentalitate care nu doar să respingă ci și să condamne contrafacerea.

InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal